BILL CLINTON bol ďalším Johnom Doe v sexuálnych aférach pedofila JEFFREYHO EPSTEINA
03 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Ak sa spomenie Bill Clinton, každému na mysli vyvstanú sexuálne aférky tohto fešáckeho prezidenta Spojených štátov. Clinton má toho však na rováši viac. Jeho meno má podľa stanice ABC News figurovať v desiatkach prípadov v dokumentoch týkajúcich sa kauzy finančníka a sexuálneho delikventa Jeffreyho Epsteina. Ten mal spáchať samovraždu v roku 2019 vo väzení, keď čelil obvineniu týkajúcemu sa jeho obchodu s ľuďmi. Dokumenty, o ktorých plnom zverejnení rozhodol sudca v decembri už minulého roka, majú obsahovať tiež ďalšie známe mená. Spisy týkajúce sa obchodu s mladistvými sa majú týkať desiatok osôb.

Server The New York Post uvádza, že sa Clinton pod označením „John Doe 36“ objavuje v rade súdnych dokumentov týkajúcich sa zosnulého pedofila Jeffreyho Epsteina, ktoré by mali byť zverejnené tento týždeň, a to v desiatkach prípadov.

Sedemdesiatsedemročný Clinton, ktorý bol prezidentom USA medzi januárom 1993 a januárom 2001, je podľa ABC News v dokumentoch súvisiacich s žalobou Virginie Giuffreovej, ktorá sa Clintona snažila prinútiť, aby svedčil proti sexuálnemu delikventovi a jeho bývalej milenke a spolupáchateľke Ghislaine Maxvelovej, uvedený.

Americká novinárka z televízie Fox News Alexandria Hoffová uvádza, že meno Clintona nie je jediným veľkým menom, ktoré by malo byť zverejnené. „Existuje viac ako 150 osôb, ktoré sú identifikované len ako John Doe alebo Jane Doe, ale právne maskovanie sa chystá zrušiť,“ povedala Hoffová v pondelok v relácii FOX&Friends k zverejneniu dokumentov, ktoré minulý mesiac nariadil federálny sudca v New Yorku.

„Manhattanský federálny sudca rozhodol, že nie je dôvod, aby boli naďalej zapečatené dokumenty v urovnanom prípade, ktorý sa týka Epsteinovho žalobcu,“ poznamenala Hoffová s tým, že sa očakáva, že dokumenty budú odtajnené a zverejnené už v utorok, a medzi menovanými je i bývalý prezident Bill Clinton, čo tvrdí tiež ABC News. Práve ABC News v nedeľu uviedli, že Clinton bude v dokumentoch menovaný, ale nič vraj nenasvedčuje tomu, že by zapečatené záznamy obsahovali dôkaz o jeho nezákonnom jednaní.

Novo odhalené dokumenty tvrdia, že Bill Clinton bol na „pedofilnom ostrove“ s „mladými dievčatami“ a dlhoval Epsteinovi "láskavosť"
Novo odhalené spisy spojené s Epsteinovým prípadom obchodovania s ľuďmi naznačujú, že bývalý prezident USA Bill Clinton navštívil súkromný ostrov investora spolu s „mladými dievčatami“, informuje portál RT. Čítať ďalej
01 | 08 | 2020 | Marek Molnár

Fox News uvádzajú, že sa očakáva, že dokumenty identifikujú osoby, vrátane spolupracovníkov, obetí, vyšetrovateľov a novinárov, ktorí o prípade informovali. Niektoré mená zostanú zatajené, vrátane tých, ktoré patria maloletým obetiam, ktoré o prípade nikdy verejne nehovorili, a osoby, ktoré podľa sudcu jeden z reportérov chybne označil za údajného páchateľa. Prinajmenšom jedna osoba neskôr požiadala súd, aby jej meno nezverejňoval, a to s odôvodnením, že by ju to mohlo vystaviť riziku fyzickej ujmy.

O zrušení utajovania mien hovoril sudca už behom minulých procesov, ktoré sa týkali súdneho procesu z roku 2015 medzi žalobkyňou Epsteina Virginiou Giuffreaovou a jeho bývalou milenkou a spolupáchateľkou Ghislaine Maxwellovou. Prípad bol urovnaný v roku 2017, ale sudca už pri vypočutiach v rokoch 2021 a 2022 naznačil, že mená nezostanú zapečatené na neurčito. Giuffreová tvrdila, že s ňou Epstein a Maxwellová obchodovali, keď jej bolo už 17 rokov.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik