Veľa šťastia do Nového roka. Nostradamus tvrdí, že ho budeme potrebovať
02 | 01 | 2024 I Dušan Janek

Prišiel rok nový. Pri takejto príležitosti nie je nič nezvyčajné, ak sa zvedaví ľudia začnú obšmietať okolo fenoménu proroctva, ktoré môže potešiť, ale aj zarmútiť. Slobodno do budúcnosti strkať nos? Čo ak v nej uvidíme niečo, čo sa nám nepáči... Budeme to akceptovať, alebo iba mávneme rukou? Sú to iba reči, alebo na predpovediach niečo je? Kto nám môže naozaj poradiť?

Ak už sme teda načali tému proroctiev, medzi  najprominentnejšie mená patrí i legendárny Nostradamus, inšpirácia nielen čo sa týka tejto pseudovedy, ale i mnohých umeleckých diel, ako sú napríklad filmy.

Nostradamus sa svojimi proroctvami často trafil do čierneho, hoci tí, čo veria v racio a empirické vedy tvrdia, že istý štatistický úspech sa nedá vylúčiť nikdy. Bol schopný predpovedať nástup mocných zo sveta šľachty, či inštitúcií, takpovediac mimosvetských. Hovorí sa o prípade, keď omylom oslovil istého mnícha, úplne bezvýznamného, titulom „vaša svätosť.“ Nikto to nechápal a nebral vážne. O polstoročie sa stal z bezvýznamného mnícha Pereti Feliceho pápež. V mystických kuloároch sa hovorí, že práve prichádzajúci rok zasadne za pápežský stolec nový pápež, ktorý nahradí pápeža Františka, s ktorého zdravím to nevyzerá práve ružovo.

Keby sme mali vymenovať kto všetko bol v Nostradamovych proroctvách označený za ďalšieho vodcu, kráľa, hodnostára, trvalo by to snáď donekonečna. Nás zaujíma, čo si pre nás prichystal tento často prenasledovaný prorok na rok 2024. Nie je veľmi čomu sa tešiť. A to sme si mysleli, že nás už nič zlé nemôže prekvapiť.

Nemecko-ruský jasnovidec o budúcnosti. Čo sa stane?
„Ľuďom sa bude najlepšie žiť v Rusku“. Predpovede Wolfa Messinga na rok 2023, ktoré sa už začali napĺňať. Splnené proroctvá Počas účinkovania na javisku v berlínskom divadle Messing hovoril o začiatku druhej svetovej vojny. Zároveň padlo... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Milan Laca

Čo nás teda "čaká a čo nás neminie" v roku 2024?

Okrem odchodu pápeža Františka z pozície vodcu katolíckej cirkvi sa hovorí o nepriaznivých klimatických zmenách. Nostradamus uviedol, že zem začne vysychať a na niektorých miestach sa naopak objavia mohutné záplavy. V jeho predpovediach je tiež napísané, že anglický kráľ Charles III. nemá na svojom tróne pobudnúť dlho a má na jeho miesto nastúpiť „ten, kto nebude mať žiadne označenie kráľa.“ V bulvári sa samozrejme hneď začalo hovoriť o čiernej ovci kráľovskej rodiny, princovi Harrym. Nie je síce obľúbencom na kráľovskom dvore, ale ako osobnosť je určite dominantnejším, než jeho starší brat, prince William.

Proroctvá tiež hovoria, že sa Zem nedočká tak jednoducho mieru, hoci ako klasik hovorí, na Zemi je vždy miesto, kde zúri nejaká vojna. Ak sa ale v proroctvách spomínajú také veľmoci, akou je Čína, je prečo načúvať. Čína podľa Nostradama spôsobí skazu v Indickom oceáne a podnieti vznik námornej vojny. No nie je také isté, či ju aj vyhrá.

Či už proroctvám Nostradama, Baby Vangy, Sibyly a im podobným veríte alebo nie, snažte sa najprv od seba, aby ste sa vyhli akýmkoľvek nepríjemným konfliktom. Veľké konflikty začínajú od najmenších zámienok a Motýlí efekt môže mať nedozierne následky.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!