VAROVANIE: Na TOMTO sídlisku rozbíjajú AUTÁ! (FOTO)
31 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

V metropole východu sa obyvatelia sídlisk čoraz viac stretávajú s drzími zlodejmi, ktorí sú schopní, pre jednu nákupnú tašku, vlámať sa do zatvoreného auta, upozorňuje portál zoznam.sk.

Najviac sa zlodeji činia počas vianočných sviatkov. V košickej mestskej časti Nad jazerom bolo v prvý sviatok vianočný polícii nahlásené vlámanie až do štyroch áut. Zmizli z nich drobné veci ako autorádio, či rôzne náradie. 

“Stopy zaistené na mieste činu budú podrobené ďalšej expertíze,” uviedli policajti.

Polícia v krátkom čase zaistila dve podozrivé osoby, ktoré obmedzila na osobnej slobode, no po vykonaní procesných úkonov boli prepustené na slobodu.

Ďalším vyšetrovaním muži zákona odhalili aj tretiu podozrivú osobu, ktorá sa mala na vlámačkách podieľať. “Celková škoda, ktorá vznikla krádežami a poškodením vozidiel zatiaľ nebola presne vyčíslená,” dodávajú policajti.

Voči páchateľom je vedené vyšetrovanie pre trestné činy krádeže a poškodzovania cudzej veci.

Varovanie polície

Cenné veci by ľudia nemali nechávať v aute ani pri krátkom opustení vozidla, pripomína polícia.

“Hoci aj pri krátkom opustení vášho vozidla v ňom nenechávajte kabelky, batohy, peňaženky, mobil, notebook, draho pôsobiace slnečné okuliare, doklady či kľúče,” uviedli policajti na sociálnej sieti.

Nič cenné sa neodporúča mať nielen na sedadlách, ale ani v odkladacích priestoroch. Zabudnúť si netreba so sebou zobrať aj osobné doklady, respektíve doklady od auta.

AKTUALIZOVANÉ OBROVSKÉ NEŠŤASTIE na Silvestra! Vážna zrážka áut: Na mieste majú byť aj MŔTVI (FOTO)
Ešte sa posledný tohtoročný deň ani poriadne nezačal a už sa na ceste smerom z obce Nižná Hutka (okres Košice) stala vážna dopravná nehoda. Podľa vodičov, ktorí práve prechádzali okolo, išlo o poriadku zrážku. Na mieste majú byť aj mŕtvi, informuje... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik