Taraba: Rok 2023 bol ROKOM ZÁZRAKU! Porazili sme veľkú presilu, médiá, neziskovky...
31 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Rok 2023 bol rokom zázraku. Porazili sme veľkú presilu. Médiá, neziskovky a zahraničie snívali, že voľby zlomia iným smerom. Každý deň si musíme vo vláde uvedomovať aký jedinečný a až málo pravdepodobný mandát nám dali ľudia. V závere roka tak, ako mnohí ďalší, bilancuje aj minister životného prostredia Tomáš Taraba.

Slovensko sa opäť začína stavať na vlastné nohy

"Žiadne pričlenenie Slovenska k Rusku, ako plytko strašili pred voľbami, sa neudialo. To čo sa koná je, že Slovensko sa opäť začína stavať na vlastné nohy. Rozvrátené verejné financie a chaos v každom aspekte verejného života, sú síce hrozbou, ale zároveň aj príležitosťou, aby sme sa urýchlene pustili do zmien, ktoré zo Slovenska urobia dobre spravovaný štát, opäť naštartujú investície a prinesú hospodársky rast, ktorý je najlepším konsolidačným a sociálnym balíčkom. Hospodársky rast zvyšuje príjmy a rastú udržateľné zdroje aj pre sociálnu politiku," sľubuje Taraba na sociálnej sieti.

Minister prízvukuje, že už ako opozícia sa zomkli a vznikla medzi viacerými pevná dôvera. "Tri roky boli proti nám používané nezákonné praktiky, zneužívaná polícia ľuďmi, ktorí sa dnes otvorene hlásia k Progresívnemu Slovensku, či otvorene hovoria, že vlastne chcú zrazu byť prezidenti a politici. Paródia spravodlivosti. Nezabudnem ako mne dokonca bránili ako poslancovi chodiť do parlamentu lebo som odmietal ukázať nejaký modrý papierik. Nepôjdeme cestou žiadneho revanšu, ale rovnako otvorene hovoríme, že spravodlivosť dobehne všetkých po jednom, ktorí mali pocit, že stoja nad zákonom a oni sú zákon. Nič iné sme pred voľbami nesľubovali."

Slovensko v roku 2024 podľa Tarabu vykročí dobrým smerom. "Za seba si uvedomujem, aký vzácny je každý deň v úrade na presadenie potrebných zmien. V tomto plnom odhodlaní sa teším do Nového roku, som rád, že som obklopený skvelými manažérmi a odborníkmi, ktorí prijali moju ponuku pracovať pre ľudí," uviedol politik.

ZÚFALCI ROKU 2023 - okyptená vláda Eduarda Hegera i tzv. experti prezidentky Čaputovej
Kto si čo v politike navaril, to si aj zjedol. Moc v roku 2023 chutila! Vzletný názov brilantnej novely Ladislava Mňačka Ako chutí moc pozná asi každý. Trefne pomenováva praktiky komunistického funkcionára. No dnes sa hodí na nejedného politika v... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

V roku 2024 stoja pred nami prezidentské voľby a eurovoľby

Podľa Tarabu je potrebné, aby progresívni liberáli, ktorí majú v zuboch kresťanskú identitu národov, ktorí povýšili zelenú ideológiu nad zdravý rozum a vedu, len aby mohli ničiť konkurencieschopnosť Európy, boli výrazne oslabení. Spolupracujúce národné štáty v europskom projekte sú správna vec, ale nie diktát od reality odtrhnutých bruselských úradníkov, ktorých nikto nevolil a majú pocit, že ich máme počúvať a oni nás budú riadiť. "Oni nám napríklad povedia, že ak ženu nebudeme považovať za muža, dostaneme trest, že nerešpektujeme ľudské práva. Národné sily v Európe silnejú a aj tento marazmus, ktorý teraz na kontinente zažívame, je cestou k ich posilneniu," upozorňuje.

"V roku 2024 nás čaká veľa rozhodnutí. Pri rozhodnutiach to tak býva, že vždy je niekto, komu sa nepáčia úplne. To sa nedá úplne eliminovať. Ak však budeme napĺňať Štúrovu víziu: "menej troviť a viac tvoriť", na konci bude Slovensko úspešné a aj sebavedomejšie. Šťastný Nový rok 2024 prajem všetkým, nech sú rodiny svorne pokope a stojíme pri sebe v zdraví a odhodlaní," uzavrel Tomáš Taraba.

Laššáková ironicky: FICO JE STRAŠNÝ DRŽGROŠ! Demonštrantov ani len vodou nepokropil! (VIDEO)
V ďalšom dieli seriálu Odborníci, magické myslenie a viera v lídrov sa Judita Laššáková venovala nevyčerpateľnej studnici inšpirácie – Danielovi „Frodovi“ Lipšicovi. Tentokrát jej šlo o jeho mediálne manipulácie. Počas tri a pol roka vlády... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik