Robert Fico: NEBUDEME DRŽAŤ LÍNIU JEDINÉHO SPRÁVNEHO NÁZORU, KTORÝ URČUJE LEN WASHINGTON A BRUSEL! (VIDEO)
31 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

SME PLNE SUVERÉNNY ŠTÁT A PRETO NEBUDEME DRŽAŤ LÍNIU JEDINÉHO SPRÁVNEHO NÁZORU, KTORÝ URČUJE LEN WASHINGTON A BRUSEL! Skonštatoval to v koncoročnom rozhovore štvornásobný predseda vlády Robert Fico (SMER-SD).

Tieto časy sa už nesmú vrátiť

Právny štát je v posledných týždňoch veľmi diskutovaná téma nie len medzi odborníkmi, ale aj medzi laickou verejnosťou. Fico sa v rozhovore, ktorý na Silvestra zverejnil na Facebooku, vyjadril aj k tejto otázke. Kriticky zhodnotil aj vlády Matoviča a Hegera, kedy boli viacerí ľudia na základe vykonštruovaných výpovedí nezákonne zatváraní do väzby. V tomto období aj on sám čelil trestnému stíhaniu.

Dnešní kritici stavu právneho štátu asi prespali obdobie, keď sa sadisticky a nezákonne zatvárali ľudia do väzby na mesiace a roky. Slovensko je jediný európsky štát, kde šéfovi opozície hrozilo väzenie za politickú činnosť. “V istom období som si preto radšej o tretej ráno odomkol dvere a porozsvecoval celý byt, aby mi úderka z NAKA nezdemolovala vchodové dvere a zariadenie. To bola rozšírená forma zábavy "ich chlapcov" počas vlády psychopatov. Ako poslancovi Národnej rade ma síce nemohli zadržať, ale mohli mi kedykoľvek urobiť domovú prehliadku,“pripomenul predseda vlády s tým, že mal informácie, že to bolo trikrát pripravené. Do väzby ho takmer dostala tlačová beseda, na ktorej hovoril o daňových podvodoch, za ktoré bol Andrej Kiska (zatiaľ neprávoplatne) odsúdený. "Tieto časy sa už nesmú vrátiť."

„Robert Kaliňák bol vo väzbe, dokonca moji priatelia strávili vo väzbe rok a viac. Všetci sú poprepúšťaní, všetci sú pooslobodzovaní. Tri roky sme stým bojovali, posielali sme na EK rôzne správy,“rekapituluje ďalej premiér. Keď sa už vo funkcii stretol so šéfkou EK, na otázku čo s tým bude robiť, jej odpovedal, že odpovedia zmenou Trestného zákona, Trestného poriadku a zrušením ÚŠP, pretože praktiky tohto obdobia sa nesmú opakovať.

„Žiadny zákon ani nariadenie na Slovensku ani v Európskej únii neukladá povinnosť mať zriadený úrad špeciálnej prokuratúry alebo špecializovaný trestný súd. V celej EÚ by sa našlo iba zopár krajín, ktoré majú podobné inštitúcie, ako na Slovensku. Ide o suverénny systém každej krajiny, ako si svoj trestný poriadok nastaví,“odpovedal Fico všetkým, ktorí argumentujú tým, ako ÚŠP potrebujeme.

„Ak by na Slovensku bol trest smrti za politické delikty, tu bola taká kategória politikov, ktorí by neváhali. To bolo strašné, čo tu s ľuďmi robili,“ uzavrel túto tému Fico.

Bývalou koalíciou stíhaní právnici Lindtner a Para sa stanú právnymi poradcami Roberta Fica
Od budúceho roku budú David Lindtner a Marek Para pracovať na Úrade vlády ako právny poradcovia slovenského premiéra. Z mnohých káuz známi právnici David Lintner a Marek Para budú v roku 2024 pracovať pre Úrad vlády ako poradcovia. Lindtner i Para... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Ubezpečil tiež, že jeho vláda nemieni nijako zakročiť proti protestujúcim, ani ich nijako hanlivo nazývať, čo sa dokonca udialo aj Markíze, Fico tento postoj odmieta, pretože rešpektuje právo na slobodu prejavu. Zároveň si však uvedomuje, že tu nejde o občianske protesty. Sú to politické mítingy predovšetkým Progresívneho Slovenska.

Fico jednoznačne hovorí, že Slovensko sa aj v zahraničnej politike musí prezentovať, ako suverénny štát a nesmie držať líniu, ktorú určuje Brusel a Washington. Fico je za tento postoj kritizovaný, no Slovensko nemôže robiť barana, ktorý prikývne na všetko.

Po prijatí rozhodnutia o cenách energií bude vláda v budúcom roku riešiť ceny potravín. Prijmú silné regulačné opatrenia na to, aby sa výrazne nezvyšovali. Jeden z prostriedkov je aj zníženie ziskov obchodných reťazcov. Spomenul aj osobitný odvod bánk, ktoré majú zisky viac ako miliardu eur po zdanení.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

LUCIA sa pustila do BLAHU a čitateľ sa pustil do Lucie! TOTO NEPREDÝCHA
Nicholsonová našla vinníka! Už aj za masaker v Prahe môže Ľuboš Blaha... Celý rok nás europoslankyňa Nicholsonová poúča o živote, celý rok nám z Bruselu posiela svoje perly ducha. Z nás, čo žijeme na Slovensku s iným názorom ako ten jej, robí... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Mária Škultétyová

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik