R. Kaliňák: NEDOVOLÍME ABY PROGRESÍVNA OPOZÍCIA V BOJI ZA LIPŠICA OBETOVALA AJ SLOVENSKO! (VIDEO)
31 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Vďaka opozícii o Úrade špeciálnej prokuratúry počúvame, ako o jedinej našej záchrane pred mafiou.  „Ak však náhodou skončí váš prípad na špeciálnej prokuratúre, pripravte sa, že jediný na koho sa budú pýtať je Fico, Pellegrini či Gašpar. Týmto najčestnejším prokurátorom dokonca vôbec nevadí, že ste ich mimo obrazovky nikdy nevideli. Práve naopak, s úsmevom vás privítajú a ponúknu vám “inšpiráciu” z knihy strašidelných príbehov o chobotnici od Daniela Lipšica,“ konštatuje na Facebooku vo videu Robert Kaliňák.

Na Slovensku sa vytvoril naratív, že sme najskorumpovanejšia krajina na svete. Denno denne sme počúvali o mafii, ako vystrihnutej z talianskej kriminálky a našej jedinej záchrane - skupinke odvážných vyšetrovateľov a prokurátorov. Ak však náhodou skončí váš prípad na špeciálnej prokuratúre, pripravte sa, že jediný na koho sa budú pýtať je Fico, Pellegrini či Gašpar. Týmto najčestnejším prokurátorom dokonca vôbec nevadí, že ste ich mimo obrazovky nikdy nevideli. Práve naopak, s úsmevom vás privítajú a ponúknu vám “inšpiráciu” z knihy strašidelných príbehov o chobotnici od Daniela Lipšica, píše minister obrany na sociálnej sieti.

"Možno si hovoríte, že to bolo oprávnené. Veď Sulík s Matovičom hovorili o miliardových rabovačkách, ktoré keď zastavia budeme mať v každej obci na nemocnicu. Aký to malo teda výsledok? Po Hegeromatovičových vládach je štát zadlženejší, ako kedy predtým, prepadli sme sa vo všetkých meraniach od ekonomických po akademické a SMER dostal certifikát čistoty Daniela Lipšica. Za takmer 4 roky, v desiatkach prípadov a po vypočutí stoviek svedkov, sa nenašlo nič, čo by bájky o rozkradnutých miliardách a korupcii na najvyšších miestach dokázalo premeniť na skutočnosť," prízvukuje Kaliňák.

Upozorňuje, že napriek rozhodnutia Najvyššieho súdu ÚŠP stále zásobuje médiá lžami. „Mal som konfrontáciu s Lipšicom, v ktorej som povedal, že ja osobne napíšem to odvolanie, aby sa ukázalo, ako sa ŠTS mýlil,“hovorí Kaliňák. Najvyšší súd skonštatoval, že tvrdenia prokurátorov ÚŠP sú zavádzajúce a závery, ktoré tvrdí Lipšic sa z toho nedajú vyvodiť. Celý čas zavádzali a tak to vyzerá, keď ÚŠP vedie politik.

Kaliňák hovorí, že opozícia je zúfalá z toho, že nedokáže ponúknuť lepšiu alternatívu. Nevedia poraziť Smer na politickom poli, tak sa o to pokúšajú trestno-právnymi zbraňami a očierňovaním trojmiliardovými lupmi.

Na ovplyvňovanie verejnej mienky Slovákov USA vynakladajú astronomické sumy
Súčasná vládna garnitúra sa už pred voľbami prezentovala úmyslom nedotovať mimovládne organizácie, ktoré sú financované zahraničím. Ak si niekto myslí, že ide o všelijaké neziskové organizácie poskytujúce starostlivosť seniorom, terapiu ľuďom s... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

„Prišla druhá vláda, žiadne peniaze sa nenašli, len tvrdili, že stačí, že sa prestane kradnúť a bude nebo na Zemi. Čo sa stalo? Zadĺžili krajinu tak, ako sa za Smeru nikdy nestalo. Pravicové vlády vždy urobili taký dlh, že my sme ho potom postupne znižovali. Teraz je tá situácia taká istá,“konštatuje minister obrany s tým, že namiesto nájdenia akože ukradnutého, matovičovci štát ešte zadĺžili. Dostať tento dlh pod kontrolu bude trvať podľa neho desať rokov.

Smer chce dosiahnuť, aby sa aj slabším skupinám neuberalo, ale aby sa postupne aj dlh znižoval. No podľa Kaliňáka opozícii ide o jediné – stopnutie eurofondov pre Slovensko. „A tak sú neuvedomelí, že tým netrestajú Fica.“

ÚŠP je potrebné rýchlo zrušiť, pretože naďalej je politicky zneužívaný. Tamojších prokurátorov nezaujíma reálna trestná činnosť, ale potrebujú vedieť niečo na Fica, Kaliňáka, Gašpara, Pellegriniho, či Sakovú a ostatné veci sa nehýbu. „Neprestali s tým ani po voľbách a nemôžeme ďalej akceptovať, že budeme dostávať rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva, kto to bude platiť? Chcete platiť zo svojich daní chyby špeciálnych prokurátorov?,“pýta sa Kaliňák.

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

ODPADNETE! Denníček N bilancuje: TU sú PERLY DUCHA Šimečku, Kostolného, Tódovej... (VIDEO)
Samozvaní experti na všetko z červeného denníčka N sa zišli a sami so sebou urobili "odbornú expertízu" situácie nielen na Slovensku. To, že sa kolegovia koncom roku zídu na vianočnom večierku, čo-to popijú a poohovárajú všetko a všetkých, by... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik