Predpoveď počasia na pondelok 01.01.2024
01 | 01 | 2024 I Diana Zaťková

Dobré ráno! Máme tu Nový rok. Dúfame, že Silvestrovské oslavy ste prežili v zdraví a dnes väčšina z vás len oddychuje. My sme aj dnes pre vás pripravili novoročnú predpoveď počasia.

Od západu postúpi cez naše územie studený front spojený s rozsiahlou oblasťou nízkeho tlaku vzduchu siahajúcou zo severného Atlantiku až nad Ukrajinu. Za ním sa k nám v chladnejšom vzduchu od juhozápadu rozšíri výbežok vyššieho tlaku vzduchu.

NOC:

Oblačno až zamračené, ojedinele hmla. Miestami, nadránom na viacerých miestach, dážď alebo mrholenie. Vo vysokých polohách, k ránu na západe od stredných polôh, sneženie.
Najnižšia nočná teplota 5 až 0 st.
Slabý, miestami južný a ráno na krajnom juhozápade severozápadný vietor 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h). Na hrebeňoch Tatier spočiatku búrlivý vietor až víchrica.

DEŇ:

Oblačno až zamračené a na viacerých miestach dážď, prehánky. Od stredných polôh, vo východnej polovici spočiatku vo vysokých polohách, sneženie.
V priebehu dňa od západu ustávanie zrážok a čiastočné zmenšovanie oblačnosti.
Najvyššia denná teplota 2 až 7, na juhozápade a juhu stredného Slovenska miestami okolo 9 st.

Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -1, večer okolo -4 st.
Slabý až mierny južný, na juhozápade a postupne aj inde prevažne západný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s (55 km/h). Vo vysokých polohách postupne búrlivý vietor.

Predpokladané množstvo zrážok:

NOC: do 7 mm / vo vysokých polohách do 7 cm snehu
DEŇ: do 10, ojedinele na východe 10 až 20 mm / od vyšších polôh do 15 cm snehu

VEĽKÝ HOROSKOP NA ROK 2024
Google všetko vie! A nie len vie, ale aj prezradí. AI (artifical inteligence/umelá inteligencia) pre vás vytvorila horoskop pre nadchádzajúci rok. Redakcia preto rozhodne neručí za to, ako sa bude v roku 2024 odvíjať váš život. Každopádne budeme... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik