PÔJDE AJ CEZ MŔTVOLY? Šimečka urobí VŠETKO pre zvolenie Korčoka za prezidenta!
31 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Korčok má príjemný hlas a vyzerá dobre. Korčok verí hodnotám demokratickej spoločnosti a chce, aby Slovensko bolo súčasťou Západu. Toto sú podľa denníka N na čele so Šimečkom starším dokonalé atribúty na budúceho prezidenta. A, samozrejme, synátor novinára - Šimečka mladší - urobí všetko preto, aby sa tento pán, ktorý vyzerá dobre a má príjemný hlas, tým prezidentom aj stal. Čo pre lídra progresívcov znamená "urobiť všetko"?

Pôjde aj cez mŕtvoly?

Opozičné Progresívne Slovensko (PS) bude robiť všetko preto, aby vo voľbách prezidenta SR uspel Ivan Korčok. Vyhlásil to predseda PS Michal Šimečka v rozhovore pre TASR. Upozornil, že ak by sa hlavou štátu stal kandidát vládnej koalície, aj demokracia by sa mohla ocitnúť "na šikmej ploche".

"Máme definitívny postoj. Naše predsedníctvo rozhodlo o podpore Ivana Korčoka," podčiarkol Šimečka. Pripomenul, že v minulých voľbách uspelo PS a tentoraz sa hnutie rozhodlo aj vzhľadom na situáciu v krajine nenominovať vlastného kandidáta. Korčoka považuje za veľmi dobrého kandidáta. Zároveň by bol podľa neho dobrou protiváhou voči súčasnej vláde.

Synček sa potatil

"Ak by sa prezidentom republiky stal vládny kandidát, predpokladám, že Peter Pellegrini (Hlas-SD), tak by sa aj slovenská demokracia mohla ocitnúť na šikmej ploche," upozornil. Šimečka junior si zobral k srdcu slová svojho otca a jeho kumpánov z červeného denníčka. Tí prízvukujú, že "Pelle nemá žiadne hodnoty. Pelle je zbabelec a povahou sluha. Pelle má z Fica hrôzu..." (viac v našom článku nižšie, pozn. red.).

A preto by Peter Pellegrini podľa zatiaľ ešte lídra progresívcov nebol nezávislým prezidentom a slúžil by premiérovi Robertovi Ficovi. Deklaroval preto, že PS urobí všetko, aby bol za prezidenta zvolený Korčok.

Čo sa týka rokovaní opozície o prípadnej podpore jedného kandidáta, podľa Šimečku sa strany rozhodujú samostatne. Predpokladá, že zvyšné strany svoj postoj vyjadria v najbližších týždňoch. Nevylučuje však, že sa viaceré opozičné strany postavia za jedného kandidáta spoločne.

ODPADNETE! Denníček N bilancuje: TU sú PERLY DUCHA Šimečku, Kostolného, Tódovej... (VIDEO)
Samozvaní experti na všetko z červeného denníčka N sa zišli a sami so sebou urobili "odbornú expertízu" situácie nielen na Slovensku. To, že sa kolegovia koncom roku zídu na vianočnom večierku, čo-to popijú a poohovárajú všetko a všetkých, by... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik