Parlament sa pochválil: TOĽKOTO zarábali naši poslanci v roku 2023
31 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Mnohí Slováci po zverejnení zárobku poslancov zrejme začnú uvažovať nad zmenou povolania. Čo už môže byť také ťažké na sedení v lavici, pokrikovaní po kolegoch, hádaní sa na verejnosti, útočení na protivníkov. Veď to je náplň práce každého osadenstva pohostinstva štvrtej cenovej skupiny. A v parlamente vám za to ešte aj zaplatia!

Poslanci Národnej rady (NR) SR v roku 2023 zarábali vyše 6000 eur. Vyplýva to z informácií, ktoré sú zverejnené na webe parlamentu. Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Poslanec má podľa zákona nárok na plat vo výške trojnásobku priemernej mesačnej mzdy za predchádzajúci rok. Plat poslanca bol v roku 2023 určený vo výške 3912 eur.

K platu patria ešte paušálne náhrady, ich výška sa líši podľa toho, či je poslanec z Bratislavského kraja alebo z iného. Pokiaľ je z Bratislavského kraja, mesačne dostáva ešte 2348 eur, poslanec z iného kraja má paušálne náhrady vo výške 2739 eur.

Predseda a podpredsedovia parlamentu a tiež predsedovia a podpredsedovia výborov dostávajú k platu aj funkčné príplatky. Predseda NR SR má funkčný príplatok vo výške 497,91 eura, podpredseda NR SR 331,94 eura, predseda výboru 165,97 eura a podpredseda výboru NR SR 82,99 eura.

ODPADNETE! Denníček N bilancuje: TU sú PERLY DUCHA Šimečku, Kostolného, Tódovej... (VIDEO)
Samozvaní experti na všetko z červeného denníčka N sa zišli a sami so sebou urobili "odbornú expertízu" situácie nielen na Slovensku. To, že sa kolegovia koncom roku zídu na vianočnom večierku, čo-to popijú a poohovárajú všetko a všetkých, by... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik