EXKLUZÍVNE PRE ČITATEĽOV HD: Čo vám prajú politici do nadchádzajúceho roka 2024?
31 | 12 | 2023 I Ivan Mihale; Eka Balaskova

S príchodom nového roka si tradične zvykneme navzájom priať množstvo rôznych vecí. V Hlavnom denníku sme s touto prosbou oslovili niekoľkých politikov, prípadne osobností, ktorých názory vám po celý rok prinášame. Radi čítate názory Solčanského, Michelka, či Kramplovej. Aj oni sú „len“ ľudia s ľudskými túžbami a prianiami. Aké priania majú pre našich čitateľov?

Rudolf Huliak- SNS

"Milí priatelia, Slováci, dámy a páni v prvom rade sa Vám chcem poďakovať za podporu, spoluprácu a aj tú najmenšiu pomoc v minulom roku. Chcem Vám popriať veľa zdravia šťastia úspechov a síl do nového roku 2024. Bude to rok nie ľahký, ale za mňa Vám chcem potvrdiť, že moje odhodlanie neustúpiť a riešiť aj tie najzložitejšie úlohy v prospech nás všetkých dodržím. Verím, že spoločne dokážeme nasmerovať Slovensko k pozitívnym zmenám. Preto vám všetkým prajem veľa sily, odhodlania a veľa správnych rozhodnutí. Myslím si, že je potreba sa vrátiť k tradičným hodnotám a ku koreňom. Rodina je základ, a preto je dôležité si ju chrániť. Nájdite si denne čas na rozhovor s Vašimi najbližšími a upevňujte vzťahy, ktoré v posledných rokoch boli cielene narušené. Pomáhajme si navzájom. Prajem šťastný nový rok 2024," praje Ing. Rudolf Huliak.

Roman Michelko - SNS

„Rok 2023 bol prelomový, v septembri občania poslali do opozície garnitúru diletantov, nenávisti a chaosu. V septembri 2023 sme vyhrali „vojnu", a teraz je len na nás aby sme neprehrali „mier". Verím teda, že v roku 2024 už ľudia pocítia prvé plody novej vlády a že nový rok bude úspešnejší než bol ten predchádzajúci...,“ odkazuje čitateľom Hlavného denníka Roman Michelko, poslanec za SNS. Svoje slová doplnil o prianie veľa zdravia, šťastia, pohody a splnenie všetkých túžob a prianí.

Ján Mažgút-  Smer-SSD

"Na konci roka ľudia vo všeobecnosti radi bilancujú a hodnotia, čo sa podarilo, čo vyšlo a koľko predsavzatí ostalo len na papieri. Za seba môžem povedať, že končí rok, ktorý z každého uhla pohľadu hodnotím ako úspešný! A aký bude rok 2024? Nuž, nech už nás čaká čokoľvek, prajem všetkým, aby vykročili úspešne, prežili rok v zdaví, pokoji a optimizme. A na záver, Hlavnému denníku želám veľa inšpirácie, tvorivosti a okrem stálych, aj ďalších nových čitateľov," vinšuje skúsený politik.

Dagmar Kramplová - SNS

Poslankyňa NR SR Dagmar Kramplová (SNS) sa narozdiel od mnohých iných vyhýba veľkým slovám plným očakávaní do roka 2024. Vo svojej novoročnej zdravici pre čitateľov HD začala prianím toho najvzácnejšieho, čo vôbec máme, zdravia.

Facebook / Dagmar Kramplová | Podpredsedníčka SNS Dagmar Kramplová

„Ako povedal Milan Rastislav Štefánik, nech každý z nás je lepší než bol včera a naša vlasť bude veľká a slávna. Želám nám preto všetkým, aby sme sa každý deň zlepšovali a aby sme si všetci navzájom pomáhali a aby sme sa odhodlane vedeli tak ako po uplynulé roky postaviť proti akejkoľvek neprávosti, ktorú nepriatelia našej vlasti proti nám stávajú,“ pridáva prianie podpredsedníčka SNS.

Eduard Chmelár

"Všetkým čitateľom a čitateľkám Hlavného denníka želám, aby v sebe našli silu na sebazdokonaľovanie, aby sme boli k sebe žičlivejší, láskavejší a ohľaduplnejší. Želať si svetový mier je krásny cieľ, ale najviac sa k nemu priblížime, keď dokážeme ovplyvniť to, čo máme v rukách, keď dokážeme zmeniť k lepšiemu samých seba," praje Eduard Chmelár s tým, že potom budeme aj šťastnejší, aj zdravší.

Dalimír Solčanský

„Čím viac sa ríša blíži k svojmu zrúteniu, tým šialenejšie zákony a nariadenia vydáva. Na tento Cicerov výrok si azda spomenuli v posledných rokoch mnohí čitatelia Hlavného denníka, keď sa dozvedali o novinkách v oblasti práva a legislatívy. Zákony, ktoré nemajú logiku, rozsudky, v ktorých len zriedka vidíme záblesk spravodlivosti, nezmyselné rozhodnutia politikov a úradov," prihovára sa našim čitateľom právnik a pridáva prianie:

Rád by som predpovedal, že  to bude v roku 2024 lepšie, ale predpovede svetových autorít sú skôr pochmúrne, ako optimistické.  Ak nič iné, do Nového roka želám všetkým čitateľom a priaznivcom Hlavného denníka, aby  tí, ktorí majú v rukách moc a legislatívu aspoň niekedy použili aj kritérium zdravého rozumu - ku prospechu nás všetkých."

Zapojíte sa do "tichého Silvestra"? Toto vás možno presvedčí
Poznáte tie reklamy. Kto chce predať produkt povie vám, že deväť z desiatich užívateľov by volilo práve ten jeho výrobok, či zlepšovák. Desať z desiatich zvierat, zvlášť tých, čo žijú v prírode by odporúčali nepoužívať zábavnú pyrotechniku ani... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Karol Farkašovský - SNS

Poslanec za SNS to poňal poeticky.

„Čo by som okrem čitateľov HD nášmu Slovensku zaželal do nového roku 2024? 
Aby sa zhlboka nadýchlo
Aby sa povznieslo nad zlobu a spory
Aby už konečne začalo spolu ťahať za jeden koniec
Aby sme si vážili druhých tak ako seba
Aby sme nešetrili úsmevom, aby sme mali vo väčšej úcte slová ako – prosím, ďakujem, dovolíte, prepáčte
Aby sme na človeka pozerali zvrchu, iba vtedy keď mu pomáhame vstať...
"

Archív Karol Farkašovský | Karol Farkašovský

Štefan Harabin

„Do nového roku 2024 želám nám všetkým pevné zdravie, pohodové rodiny, kde si muži zaslúžia lásku žien, obdiv detí a úctu rodičov, kde si ženy zaslúžia lásku za starostlivosť o rodinu.

Želám nám všetkým, aby sme žili v mieri a v bezpečí svojich domov.

Želám nám chlieb každý deň, nech nemáme núdzu o veci potrebné pre žitie.

Želám si, aby sme všetci využili právo voliť v prezidentských voľbách i vo voľbách poslancov do EP. Je to potrebné,“ píše pre čitateľov Hlavného denníka emeritný predseda Najvyššieho súdu SR.

Ladislav Kamenický – Smer-SSD

Rok 2023 nehodnotí, ako veľmi pozitívny, no potešili ho parlamentné voľby a dianie po nich.

„Všetkým prajem, aby bol rok 2024 v prvom rade lepší a pokojnejší, ako ten predchádzajúci. Viem, že politika vám prináša množstvo stresov a nervozity z neistoty, ktorú priniesli predchádzajúce vlády. V novom roku urobíme maximum pre to, aby sa situácia na Slovensku upokojila. Prajem vám krásneho Silvestra a všetko dobré do nového roka 2024,“ hovorí Ladislav Kamenický.

Katarína Roth Neveďalová - Smer-SSD

"Prajem čitatelom HD hlavne veľa zdravia, dostatok šťastia, veľkú mieru lásky a každý den roku 2024 dôvod na úsmev," popriala našim čitateľom europoslankyňa skromne, zato zo srdca.

Ľuboš Blaha, screen, Telegram/ĽB | Ľuboš Blaha.

Ľuboš Blaha - Smer-SSD

"Všetkým čitateľom HD želám do nového roku, aby boli spolu so svojou rodinou a najbližšími šťastní, aby si uchovávali otvorenú myseľ a zdravý rozum a aby sa nenechali zmangľovať neoliberálnou módou. Bráňme si slobodu, bojujme za práva bežných pracujúcich Slovákov a spoločne si želajme mier. Nech je rok 2024 lepší než ten predošlý a nech sa alternatíve ďalej darí, všetko najlepšie pre Hlavný denník a gratulujem ku všetkým úspechom," pripojil sa aj Ľuboš Blaha.

No a celá naša redakcia vám, milí naši čitatelia, praje do nového roku 2024 pokoj, mier, lásku a zdravie. Menej hlavybôľa z politikov a politiky, menej infarktových stavov z účtov za energie i v potravinách a viac spokojnosti so životom na našom krásnom Slovensku. A sami sebe si prajeme, aby ste nám aj naďalej zostali verní. ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK!

Zapojíte sa do "tichého Silvestra"? Toto vás možno presvedčí
Poznáte tie reklamy. Kto chce predať produkt povie vám, že deväť z desiatich užívateľov by volilo práve ten jeho výrobok, či zlepšovák. Desať z desiatich zvierat, zvlášť tých, čo žijú v prírode by odporúčali nepoužívať zábavnú pyrotechniku ani... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik