Duo Záleská - Tódová spolu nie len bicykluje
31 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

V auguste zverejnil Martin Daňo video, na ktorom boli hlavnými hviezdami novinárka Monika Tódová a sudkyňa rozhodujúca politicky exponované kauzy Pamela Záleská. Tie boli na dovolenke v Tatrách a Slovensko dlho žilo touto kauzou. Podľa dvojice to vlastne žiadna kauza nebola, veď ony sa ničím netajili. Na Silvestra sa ruka v ruke na verejnosti ukázali znovu na mieste, na ktorom by ste ich asi neočakávali.

Kauza obletela celé Slovensko

Verejnosť nemala problém s ich vzťahom v súkromnej rovine, no mnoho vecí svedčilo o tom, že v ich vzťahu nešlo len o to, či si dajú na raňajky vianočku s maslom, alebo vločky, prípadne iných vo vzťahu bežných veciach. Články Moniky Tódovej už dlhodobo prinášali veľmi presné informácie v čase, kedy ich nemala odkiaľ získať. Aj politológ Eduard Chmelár zaregistroval, že všetci, ktorí obraňujú dvojicu dám, sa nám snažia vsugerovať, že je to útok na LGBT komunitu.

„Nič nie je ďalej od pravdy. V skutočnosti to, o čo tu ide, je konflikt záujmov novinára a sudkyne. Nejde o nič menej, ako o dôveryhodnosť novinárov a sudcov, dôveryhodnosť inštitúcií, ako sú súdy a médiá, čo tvorí základ demokracie,“ prízvukoval Chmelár s tým, že po tejto afére verejnosť nevie dôverovať ani médiám, ani súdom.

Neskôr sa sudkyňa Záleská postavila pred Súdnu radu, kde mala svoj vzťah s novinárkou vysvetliť práve s pohľadom na konflikt záujmov. „Rozhodujem sa na základe dôkazov, nie na základe niekoho objednávky alebo diktátu. Moje rozsudky sa nedajú kúpiť,“ upozornila Záleská s dôrazom na to, že jej vzťah s novinárkou je podľa nej čisto osobný a nemá žiadny vplyv na rozhodovanie, s čím okrem iných nesúhlasila sudkyňa Dana Jelínková Dudzíková. Debata sa vyostrovala aj vďaka Záleskej defenzívnej komunikácii. Atmosféra  bola miestami natoľko búrlivá, že ju musel upokojovať aj predseda SR.

Tu predsa vôbec nejde o vzťah dvoch žien (VIDEO)
Publicista a historik Eduard Chmelár sa venuje ešte stále horúcej téme dovolenky elitnej sudkyne a špičkovej novinárky, ktorá sa usiluje posunúť vnímanie témy do tej roviny, že verejnosť nemá prečo zaujímať ich osobný vzťah a navyše že sa ním nikdy... Čítať ďalej
11 | 08 | 2023 | Eka Balašková

„Žiadny konflikt záujmov, pre boha živého, ja ako sudkyňa nemám. Konflikt záujmov môže mať novinár. To nech si vyriešia pani redaktorka Tódová a redakcia Denníka N. Ja nie som zodpovedná za publikované články,“ odkázala Záleská 18. augusta Tódovej a jej zamestnávateľovi.

Neskôr rozruch na verejnosti mierne utíchol, no procesy rozbehnuté „pod povrchom“ vyústili až do decembrového odvolávania Jána Mazáka, predsedu Súdnej rady. Ten nakoniec obstál, no medzi dôvody na jeho odvolanie štvorica sudcov navrhujúcich odvolávanie, zaradila aj nevhodný postoj v kauze sudkyne a novinárky

Na Silvestra si boli zabehať

Silvestrovský beh Bratislavou sa nekonal štyri roky. Okrem mnohých ďalších bežcov si ho nenechali ujsť ani dvojica dám Tódová – Záleská. Podľa Plusky do cieľa dobehli spoločne. Spoločne sa zrejme aj registrovali - Záleská mala štartovné číslo 643 a Tódová 644.

Silvestrovský beh cez bratislavské mosty , foto: TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Silvestrovský beh cez bratislavské mosty odštartuje v nedeľu doobeda
Počas posledného dňa v tomto roku sa uskutoční 32. ročník Silvestrovského behu cez bratislavské mosty. Informuje o tom Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR. Beh štartuje v nedeľu o 10.00 h pri Ekonomickej univerzite v... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik