PROGRESÍVCI SA UŽ TRASÚ: 15. januára prebehnú v Štrasburgu voľby o PROTISLOVENSKEJ REZOLÚCII (VIDEO)
31 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Poslanci z rôznych krajín sa vyjadrili k postoju opozičných europoslancov zo Slovenskej republiky. Niektoré ich názory nie sú určite pochuti žalobníčkom bojujúcim proti svojej vlasti, neochotným si pripustiť fakt, že v DEMOKRATICKÝCH parlamentných voľbách prehrali a nebudú môcť viesť Slovensko do záhuby v prospech podozrivých ideálov.

Maďarský člen Europarlamentu Balázs Hidvégi tvrdí, že táto debata bude o reforme trestného zákona. „Je to kompletne vnútorná záležitosť Slovenska. Táto debata je vhodná pre Bratislavu, pre slovenských politikov, nie je to téma Európskej únie. Nie je to problém EÚ. Dnes sa na túto tému sám vyjadrím a poviem, že je to záležitosť, ktorá by sa mala preberať striktne na Slovensku a Europarlament by nemal byť zneužívaný na pomstu opozičných politikov, ktorí prehrali parlamentné voľby. Politický boj by sa mal viesť doma. Nemali by ho prenášať na pôdu Europarlamentu.“

Maďarský europoslanec však podotkol, že na pôde Bruselu i Štrasburgu sa vedie tichý boj proti štátom strednej Európy. „Nejde iba o Slovensko. Terčom útokov je už po dlhú dobu Maďarsko. Útočia na nás stále.“ Spomenul i Poľsko a Česko, ktoré však tento boj vzdalo. Proti Česku bola kritika Europarlamentu namierená najmä počas vládnutia Andreja Babiša na pošte premiéra. Súčasná česká vláda počúva totiž Europarlament na slovo.

V Europarlamente existuje takzvaný dvojitý štandard, čo nie je správne. Uprednostňované sú práva väčších, „renomovanejších“ krajín, ako sú Francúzsko, Nemecko a ostatné silné európske ekonomiky.

Europoslanci by si mali uvedomiť, že sa ich snaha môže obrátiť proti nim samotným

Írsky europoslanec Mick Wallace sa tiež postavil na stranu štátov strednej Európy. Považuje za „veľmi zábavné,“ že si Europarlament vôbec dovoľuje hádzať kamene na niekoho pre porušovanie práv. „Ľudia v sklenených domoch by mali totiž dávať veľký pozor na hádzanie kameňov“, použil frázu z biblie. „Porušovanie práv sa deje všade okolo nás. Európska únia otvorene podporuje genocídu Palestíncov, ku ktorej dochádza v pásme Gazy, takže by som si z vážnosti poslancov Europarlamentu nerobil veľkú hlavu...“ skonštatoval Wallace.

Perfektná Monika Beňová: Eurokomisárovi poriadne naložila, slovenským europoslancom odkázala: Hanbite sa! (VIDEO)
„Tri a pol roka ste ignorovali porušovanie pravidiel právneho štátu na Slovensku. Ignorovali ste 30 rozhodnutí Ústavného súdu, ignorovali ste 5 rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva, a teraz tu hovoríte, že zrušenie Špeciálnej prokuratúry je... Čítať ďalej
14 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Slovenské žalobaby, neschopné prehltnúť horkú pilulku prehry poškodia iba Slovensku samotnému

Poľský poslanec Europarlamentu Ryszard Czarnecki označil danú situáciu za smutný príbeh. „Poznávacou črtou každej takejto debaty, týkajúcej sa vnútorných záležitostí krajín, ktoré sú súčasťou EÚ je to, že sa vedú iba o krajinách z nášho regiónu.“ Spomenul rovnaké krajiny, o akých hovoril maďarský europoslanec. Najsilnejšie krajiny nie sú kritizované za nič.

Uznáva, že sa u nás vedie boj o politickú moc, čo nie je nič výnimočné, ale mal by sa konať doma, nie ho vynášať do zahraničia, ako to robia „politici“ neschopní si priznať porážku, čo sa týka predovšetkým liberálov z Progresívneho Slovenska alebo poslancov typu Nicholsovnová. Slovenské problémy sa majú preberať na pôde slovenského parlamentu, maximálne v médiách. Tie sú však u nás podporované a naklonené práve k opozícii.

„Vynášanie vnútorných problémov von nerobí dobrú reputáciu vašej krajine,“ vyjadril sa otvorene skúsený Ryszard Czarnecki. Zažil už mnoho podobných situácií, kedy takto zaútočili poslanci Europarlamentu na jeho vlastnú krajinu. To môže byť veľmi nepriaznivé tým spôsobom, že sa môže na Slovensko dostať oveľa menej financií z eurofondov, čím  môžu „proslovenskí“ europoslanci poškodiť práve Slovensku,“ doplnil.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!