Putin má na Bidena ťažké srdce. Na Nový rok mu prestal posielať pozdravy
30 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Nečudo, že ruský prezident Vladimir Putin nemá chuť na Nový rok posielať pozdravy poniektorým zahraničným kolegom. Ktorí to sú? A komu naopak Putin zvykne tradične blahoželať?      

Bidenovi nie!

Už druhý rok po sebe americký prezident Joe Biden nedostane od Vladimira Putina novoročný pozdrav. Napokon, čudujete sa? Však by to bolo skutočne prázdne a falošné gesto. Okrem Bidena novoročné želanie nepôjde ani lídrom Británie, Nemecka, Francúzska a Japonska.

Komu Putin posiela pozdravy?

Kremeľ zverejnil zoznam lídrov, ktorí od Putina blahoželanie naopak  dostali. Pozdravy išli napríklad do Venezuely, Bolívie alebo Kuby. Ruský prezident blahoželá svojim zahraničným kolegom k Novému roku a Vianociam v posledných decembrových dňoch.

Pápežovi zablahoželal, Merkelovej nie

Tento rok poslal Putin blahoželanie aj pápežovi Františkovi a niekoľkým bývalým hlavám zahraničných štátov. Blahoželanie dostal napríklad bývalý francúzsky prezident Nicolas Sarkozy a takisto bývalý nemecký kancelár Gerhard Schröder. Angela Merkelová na želanie môže čakať márne.

Z európskych lídrov želanie poslal len do Maďarska a do Srbska

Na Putinovom zozname sa nenachádza žiadny z vedúcich predstaviteľov medzinárodných organizácií a popredných športových federácií. Čo sa týka európskych lídrov, ruský prezident poslal želanie len do dvoch krajín, do Srbska a do Maďarska. Dostane na budúci rok pozdrav od Putina aj Robert Fico?

Putin láme rekordy! A čo naši politici, kde je aspoň 60 percent?
Väčšina Rusov verí Putinovi FOM: Putinovi dôveruje 79 % ruských občanov, 80 % jeho aktivity hodnotí pozitívne. Prieskum Ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi dôveruje 79 % Rusov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Nadácie verejnej mienky... Čítať ďalej
29 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik