Pred troma rokmi vyhasol život gen. Lučanského. Ľudia nezabudli (VIDEO+GALÉRIA)
30 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

V Martine na Národnom cintoríne sa v sobotu, 30. decembra zišli desiatky ľudí, aby si pripomenuli tragickú a hlavne zbytočnú smrť generála Milana Lučanského, od ktorého v tento deň uplynuli tri roky. 

Ivan Ševčík (SNS/NK) upozorňuje, že je to zároveň pripomenutie si všetkých obetí režimu, ktorý dopustil takéto otrasné veci. Okrem mnohých členov Smeru a SNS sa zúčastnil aj podpredseda NR SR Ľuboš Blaha. Ten pripomenul, že smrť muža, ktorý bojoval so slovenskou mafiou svojho času pohla celým Slovenskom. On sám bol doslova dojatý spontánnosťou ľudí. Milan Lučanský zomrel 30. decembra 2020 v prešovskej nemocnici.

Sviečka od súpútnika

"Nie je to len sviečka za Milana Lučanského, ale aj za všetky obete režimu, ktorý tu vládol tri a pol roka. Všetci títo ľudia, ktorí sa tu stretli veria, že sa všetky zverstvá, ktoré sa tu udiali,"povedal Lučanského dlhoročný spolupracovník, policajný generál vo výslužbe Ivan Ševčík. Okrem neho sa spomienky zúčastnil Tibor Gašpar (Smer-SSD), Judita Laššáková, Rudolf Huliak či Peter Kotlár (SNS). 

TRI ROKY OD SMRTI GENERÁLA LUČANSKÉHO: Radačovský verzus Kolíkovej komisia
Dňa 30.12.2023 uplynú tri roky od smrti generála Milana Lučanského. Upozorňuje na to na sociálnej sieti europoslanec a právny zástupca rodiny Lučanských Miroslav Radačovský. Generál Lučanský sa stal podľa neho obeťou nenávisti, pomstychtivosti a... Čítať ďalej
29 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Telegram / Ľuboš Blaha
Telegram / Ľuboš Blaha
Telegram / Ľuboš Blaha
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Facebook / Raptor TV
Neporazili ho

„Šialený Matovič terorizoval celý národ celoplošnými testovaniami, gestapo z Naky spustilo krvavé čistky. Ľudia boli paralyzovaní. A potom prišlo niečo, čo zobudilo všetkých. Celý národ. Zabili Milana Lučanského. Hrdinu, ktorý kedysi zničil mafiu na Slovensku,pripomenul Ľuboš Blaha na Telegrame. Táto udalosť pohla celým národom a zo spontánnej vlny odporu „Kolíkovej a Matovičovi zamrzol úsmev na tvári“.

Dojatý Blaha

„Keď ľudia začali spontánne hmkať pieseň Slovensko moje, otčina moja, mal som z toho zimomriavky - koľko dobra sa skrýva v Slovákoch. Zapálili sme sviečku za generála Lučanského. Spolu s jeho synom Adamom Lučanským. Aj s Robom Kaliňákom, Tiborom Gašparom, Jánom Kvorkom a ďalšími politikmi Smeru a SNS. Boli sme si uctiť pamiatku veľkého človeka, ktorý zjednotil Slovensko. Proti zlu,“ píše Blaha o vlastných emóciách a dodáva, že národ chce len jedno – spravodlivosť. Aj voči bývalej vláde.

„Národ je iba taký silný, ako si dokáže vážiť svojich hrdinov.  Slovenský národ obstál v tejto skúške. Aj proti despotickej vláde. V tých najťažších časoch. Ďakujem za to,“uzatvára Blaha.

Sú tomu tri roky

29. decembra 2020 podvečer Lučanský podľa oficiálnych informácií spáchal samovraždu. Vo vážnom stave ho z väznice previezli do prešovskej nemocnice. Záchranári ho síce oživili, no na druhý deň v nemocnici zomrel.

Minister vnútra Mikulec odmietol vyvesiť pred policajným prezídiom čiernu vlajku, objavila sa až v deň pohrebu. Verejnosť však zapaľovala sviečky nielen pred samotným prezídiom, ale aj pred  policajnými stanicami po celom Slovensku. Kolíková odmietla zodpovednosť za jeho smrť. Generála Lučanského pochovali 8. januára 2021 v Štrbe, rodina ho neskôr nechala spopolniť a pochovala ho v Martine.

VYŠETROVANIE POKRAČUJE! Otázniky súvisiace so smrťou generála Lučanského sa budú musieť objasniť
Smrť Milana Lučanského aj po troch rokoch stále vyvoláva otázniky. V Martine sa chystá pietna spomienka pri jeho hrobe. A polícia sa bude opäť zaoberať okolnosťami smrti bývalého policajného prezidenta. Tajomné odkazy po Lučanského smrti Keď... Čítať ďalej
26 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik