Pápež František POD PAĽBOU: OTVORENÝ LIST pontifikovi vyjadruje ZDESENIE
31 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Pápež František sa stretol s tvrdým odporom černošských kresťanských vodcov po schválení požehnania homosexuálnych párov, informuje portál Breitbart.

S obavami a úzkosťou

„My, vaši čierni letniční bratia v Spojených štátoch, ktorí stojíme v solidarite s našimi katolíckymi bratmi v Afrike a diaspóre,“ začína otvorený list pápežovi Františkovi, "sme nútení odsúdiť vaše rozhodnutie požehnať homosexuálne zväzky“.

List je podpísaný reverendom Eugenom F. Riversom III., zakladateľom a riaditeľom Seymour Institute for Black Church and Policy Studies a ministrom letničnej cirkvi Božej v Kristovi.

Reverend Rivers, ktorý hovorí za amerických černošských letničných kresťanov, píše, že „s obavami a úzkosťou sme dostali dokument Fiducia Suplicans “, nedávny text z vatikánskeho doktrinálneho úradu, ktorý povoľuje požehnanie homosexuálnych párov.

Oprávnenie na požehnanie „párov, ktorých hriešne správanie je ústredným bodom ich vzťahu, sa dá ľahko interpretovať spôsobmi, ktoré sú v rozpore s biblickým princípom komplementarity muža a ženy,“ uvádza Rivers.

„Rozhodnutie sa už takmer všeobecne interpretuje ako schválenie požehnania sexuálneho hriechu; skutočne je to vyzýva k záveru, že to malo byť takto interpretované,“ dodáva.

Niečo nevídané v Katolíckej cirkvi

Povolením „požehnania dvoch mužov ako partnerov (tj ako „páru“) vo vzťahu medzi osobami rovnakého pohlavia dochádza k uznaniu platnosti partnerstva – partnerstva sexuálneho,“ poznamenáva Rivers.

Rivers ďalej upozorňuje, že toto je interpretácia pápežovho kolegu, jezuitu, otca Jamesa Martina, „vysokoprofilového kňaza Katolíckej cirkvi, ktorý slúži tomu, čo sa mu páči, a nazýva to „komunitou LBGTQ“.

Bývalý šéf Vatikánu: Požehnanie homosexuálnych párov TRIVIALIZUJE HRIECH! To môžete požehnať aj mafiánskej skupine
Kardinál Gerhard Ludwig Müller, bývalý šéf vatikánskeho doktrinálneho úradu, vydal ostrú kritiku nedávneho vatikánskeho textu, ktorý umožňuje požehnanie homosexuálnych párov, informuje Breitbart. Vatikánsky dokument s názvom Fiducia Suplicans... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Otec Martin „víta Fiduciu Suplicans ako vývoj katolíckeho učenia v smere rešpektovania sexuálnych partnerstiev osôb rovnakého pohlavia,“ poznamenáva a „interpretuje a chápe učenie dokumentu presne tak, ako my“.

Rozdiel je v tom, že otec Martin „schvaľuje sexuálne partnerstvá a túžby osôb rovnakého pohlavia, aby ich Cirkev Ježiša Krista uznávala a ctila“, zatiaľ čo my „v mene Svätej Biblie a nášho Pána Ježiša Krista najvýraznejšie nesúhlasíme s homosexuálnym správaním a vzťahmi, ktoré sú zamerané na takéto správanie.“

Zdesenie nad vatikánskym textom

V opozícii voči Fiducia Suplicans sa Rivers pripája k niekoľkým africkým prelátom, ktorí tiež vyjadrili svoje zdesenie nad vatikánskym textom.

Katolícki biskupi Angoly a Svätého Tomáša v strednej Afrike napríklad uviedli, že požehnania pre homosexuálne páry „vyvolajú medzi veriacimi obrovský škandál a zmätok, preto sme sa rozhodli, že by sa v Angole a Svätom Tomášovi nemali vykonávať“.

Podobne aj katolícki biskupi z Burundi povedali, že „Boh nenávidí hriech, ale miluje hriešnika“ a vyhlásili: „Žiadny kňaz nemôže žehnať verejným hriešnikom, ktorí neurobia žiadne gesto pokánia, aby sa zriekli svojich hriechov." V texte sa ďalej uvádza, že zdržať sa žehnania párom rovnakého pohlavia „neznamená ich vylúčenie z Cirkvi alebo ich opustenie, keďže sú stále jej deťmi“.

VRAJ OBROVSKÝ KROK VPRED: Vatikán sa otvára požehnaniam homosexuálov
Rozpory vo Vatikáne! Pro-LGBT katolíci, ako je jezuita páter James Martin, vychvaľujú vatikánske požehnanie pre homosexuálne páry ako „obrovský krok vpred“. Františkán otec Thomas Weinandy zase hovorí: "Požehnaná nie je ich sexuálna abstinencia,... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

V rozpore s prirodzeným zákonom

Ešte pozoruhodnejšie je, že Národná biskupská konferencia v Kamerune poznamenala, že podľa katolíckeho učenia sú akty homosexuality „vnútorne neusporiadané a v rozpore s prirodzeným zákonom“.

„Gesto požehnania „homosexuálneho páru“ by sa rovnalo povzbudeniu voľby a praktizovania života, ktoré nemožno uznať ako objektívne nariadené zjaveným Božím plánom,“ uvádzajú.

„V dôsledku toho formálne zakazujeme všetky požehnania „homosexuálnych párov“ v cirkvi v Kamerune,“ dodávajú.

Katolícki biskupi Konžskej demokratickej republiky vyhlásili, že „hovoríme NIE akejkoľvek forme požehnania párov rovnakého pohlavia“, pričom naliehali na kňazov, aby sa zdržali požehnávania párov rovnakého pohlavia, pretože by to „mohlo viesť k zmätku“.

Veľké skazy a ohavnosti

Zväzky osôb rovnakého pohlavia odporujú vytvorenému poriadku, vyhlásili biskupi a dodali, že Sväté písmo ich odsudzuje ako „veľké skazy a ohavnosti“.

Katolícki biskupi Ghany poznamenali, že vatikánska deklarácia „vyvolala veľké zdesenie medzi mnohými ľuďmi, katolíkmi aj nekatolíkmi“, a dodali, že pre tých, ktorí sú v stave hriechu, „sú určené modlitby priviesť ich k obráteniu“ a aby „legitimizovali svoj spôsob života“.

„Na záver by sme chceli zopakovať, že kňazi nemôžu žehnať zväzky alebo manželstvá osôb rovnakého pohlavia,“ uviedli.

POČÚVA EŠTE NIEKTO PÁPEŽA?
„Povedať „áno“ kniežaťu mieru znamená povedať „nie“ vojne, každej vojne, samotnej logike vojny, ceste bez cieľa, porážke bez víťazov, šialenstvu bez výhovoriek. No aby sa povedalo „nie“ vojne, je potrebné povedať „nie“ zbraniam. Skonštatoval to vo... Čítať ďalej
27 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik