Migranti hľadajúci azyl sa Nemecku ODVĎAČILI: VIAC AKO 7 TISÍC ZNÁSILNENÝCH ŽIEN!
31 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Od otvorenia brán neobmedzenej masovej migrácii v roku 2015 bolo v Nemecku nelegálnymi migrantmi žiadajúcimi o azyl znásilnených alebo sexuálne napadnutých najmenej 7 000 žien. Zistila to analýza vládnych údajov a informuje o tom americký portál Breitbart.

Sexuálne trestné činy na vzostupe

V správe švajčiarsko-nemeckého Neue Zürcher Zeitung sa uvádza, že štatistiky Spolkového úradu kriminálnej polície (BKA) ukazujú, že od roku 2017 bolo každoročne sexuálne napadnutých migrantmi hľadajúcimi útočisko viac ako tisíc žien – väčšinou Nemiek. 

Na základe extrapolácie z tohto čísla noviny vypočítali, že preto bolo žiadateľmi o azyl znásilnených alebo sexuálne napadnutých najmenej 7 000 žien, odkedy bývalá nemecká kancelárka Angela Merkelová v roku 2015 otvorila európsku migračnú krízu jednostranným otvorením brán Európy masívnym vlnám migrantov z Blízkeho východu a Afriky.

Minulý rok podľa NZZ boli migranti žiadajúci o azyl výrazne nadmerne zastúpení v hlásených prípadoch znásilnení a sexuálnych útokov. Z odhadovaných 10 000 podozrivých bolo 6 366 Nemcov a 3 679 cudzincov. Z nich bolo 1115 migrantov žiadajúcich o azyl, čo znamená, že hoci predstavovali len 2,5 percenta populácie, boli zodpovední za viac ako 11 percent sexuálnych útokov a znásilnení.

To potvrdzuje dlhodobé trendy, pričom výskumník v oblasti migrácie Ruud Koopmans zistil, že u žiadateľov o azyl bola päťkrát vyššia pravdepodobnosť, že budú zapletení do prípadov znásilnenia a že celkovo mali 3,3-krát vyššiu pravdepodobnosť páchania sexuálnych trestných činov vrátane sexuálneho obťažovania a sexuálneho zneužívania.

Hoci skutočnosť, že približne 70 percent všetkých migrantov žiadajúcich o azyl v Nemecku sú mladí muži, pravdepodobne zohráva úlohu v ich nadmernom zastúpení v údajoch o sexuálnych útokoch, Koopmans poznamenal, že určité regióny sú v tejto skupine nadmerne zastúpené. Vrátane Sýrčanov, Afgancov či Pakistancov, ktorí všetci pochádzajú zo spoločností, v ktorých ženy nemajú rovnaké práva ako v západných krajinách.

Od Bidena k Macronovi: Západní lídri v panike z migrácie
Západní lídri zápasia s tým, ako zvládnuť dve vojny definujúce éru na Blízkom východe a na Ukrajine. Ale je tu ďalší problém, jeden oveľa bližšie k domovu, ktorý vykoľajuje vlády v Európe a Amerike: migrácia. Rastúce obavy voličov z migrácie sú... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Napriek páchaniu trestnej činnosti zostávajú v Nemecku
Podpredseda Nemeckej spolkovej policajnej únie Manuel Ostermann uviedol, že migranti páchajúci sexuálne útoky a znásilnenia – väčšinou na nemeckých ženách – sú polícii často už známi a niekedy už boli odsúdení za trestný čin, ale v dôsledku laxných štandardov vyhostenia zostávajú v krajine i naďalej. „Každý, kto spácha zločiny proti sexuálnemu sebaurčeniu, nesmie mať právo zostať v Nemecku,“ povedal pre NZZ .
 

„V Nemecku zažívame kolektívnu stratu slobody, najmä pre ženy,“ pokračoval Osterman a poznamenal, že „nie je nezvyčajné, aby sa ženy vyhýbali verejným miestam alebo slávnostiam, pretože objektívne a subjektívne riziko, že sa stanú obeťami násilného činu, sa neustále zvyšuje.”

Lampedusa, migranti, foto: TASR

Desivý výsledok nezodpovednej politiky otvorených hraníc

Spolupredsedníčka pravicovo-populistickej strany Alternatíva pre Nemecko Alice Weidelová v reakcii na správu uviedla, že ide o „desivý výsledok nezodpovednej politiky otvorených hraníc od roku 2015".

Spolulíder AfD, ktorá sa vo väčšine prieskumov prehupla na druhé miesto v dôsledku rastúceho hnevu na migračnú politiku, dodal, že pozornosť vlády by sa nemala zameriavať na „toleranciu voči zahraničným zločincom, ale na ochranu našich vlastných občanov“

Ľavicová ministerka vnútra, sociálna demokratka Nancy Fraserová, ktorá je poverená ochranou národných hraníc, sa odmietla zaoberať otázkou masovej migrácie a iba uviedla: „Tieto činy sú otrasné. To platí bez ohľadu na národnosť podozrivých.“

Téma sexuálneho násilia zo strany migrantov je v Nemecku dlhotrvajúca. Reťazec sexuálnych útokov migrantov prevažne zo severnej Afriky a Blízkeho východu na Silvestra v roku 2015, na ktorý upozornila  medzinárodná  správa z Breitbart London, zaznamenal v Kolíne nad Rýnom viac ako tisíc sexuálne napadnutých alebo znásilneých žien. Prevažná väčšina páchateľov nikdy nečelila spravodlivosti, pričom len šesť mužov bolo odsúdených za sexuálne zločiny v súvislosti so sériou útokov.

Francúzsko mobilizuje
Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin oznámil, že zmobilizuje takmer 100 000 policajtov, žandárov a vojakov do Paríža na Silvestra uprostred „veľmi vysokej teroristickej hrozby“, informuje portál Breitbart. Veľmi vysoká teroristická... Čítať ďalej
31 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik