Machaja už nemohli ponížiť viac
30 | 12 | 2023 I LIH

Ak by mu nešlo iba o funkčné benefity a ak by mal v sebe čo i len štipku osobnej hrdosti, už by na funkciu generálneho riaditeľa RTVS musel abdikovať. Machaj je totiž na čele RTVS tak bezvýznamný, že nestojí nikomu ani o to, aby sa snažil o jeho odvolanie.

Podľa Andreja Danka súčasný generálny riaditeľ Ľuboš Machaj nie je človekom, ktorého by chcela vláda odvolať. Vedenie však určite bude meniť. „Verím, že do čela RTVS dáme takého človeka, ktorý nebude robiť politiku, ale ktorý sa zameria na fungovanie a modernizovanie RTVS,“ uviedol podpredseda NR SR.

Toto je paródia na verejnoprávnosť

Anna Sámelová, politická hviezda progresívno-liberálnych generálnych riaditeľov, odchádza na zimovisko. Volá sa to „dlhodobý študijný pobyt“ v zámorí. Dlhodobý (a platený bohvie kým, veď, napokon, vieme kým) dovtedy, kým sa zas náhodou nezmení politická moc na Slovensku a nebude zas potrebovať ideologicky sebe verného šéfa propagandy. Pardon, spravodajstva a publicistiky. Jej kvalifikácia – v novembri 1989 bola účastníčkou nepovolenej protestnej demonštrácie študentov v Bratislave.

A to hádam nie

Nahradiť ju má Mária Hlucháňová, hlavná kádrová rezerva „vépeenkárov“. Teda, podľa Machaja. Bože, chráň nás od všetkého zlého! Ďalšou, Machajom plánovanou zmenou je príchod Viery Krúpovej na post Vedúcej odboru televízneho spravodajstva a aktuálnej publicistiky. Dajme si dezertík za týmto hlavným chodom – Viera Krúpová šéfovala marketingu aj v spoločnosti TIPOS v rokoch 2003 až 2006, keď bol šéfom Tiposu jej švagor Stanislav Žiačik. A? „V Tipose neskôr pracovala aj Andrea Stoklasová (dnes Andrea Imrecze), manželka Františka Imreczeho, s ktorou má Viera Krúpová spoločnú firmu a spoločne podnikajú - ponúkajú PR poradenstvo.“ (Citát web O médiách.)

Tu sa niekto zbláznil

Nevyhnutne sa pri týchto personálnych rozhodnutiach musel súčasný generálny riaditeľ RTVS naozaj pominúť na zdravom rozume. Sú tak ďaleko od verejnoprávnej apolitickosti, ako Zelenskyj od mierových úsilí. Ak by sme to blahosklonne nehodili na mdlého ducha vedenia RTVS, potom ide jedine o neuveriteľnú provokáciu. Ale môže to byť ešte niečo horšie – napríklad, krádež slovenskej verejnoprávnosti v priamom prenose. Ak ste sa v týchto dňoch prejedli a potrebujete dávidlo, nemusíte hneď bežať do lekárne, stačí si prečítať vyššie napísané vety.

K meritu

Spojiť rozdelenú RTVS či rozdeliť? No, jednoznačne rozdeliť! Ak by televízna i rozhlasová zložka mohlií fungovať samostatne, na ich „neutrhnutie sa“ z reťaze progresívno-liberálnej propagandy by nestačila ani dvojica Sámelová/Krúpová, nosená na zlatom Machajovom podnose. Toto bol cieľ, s ktorým predsa slovenskú „verejnoprávnosť“ spájal už vtedy minister za liberálov Krajcer. A vieme, čo napáchala so spojenými inštitúciami ním dosadená triaditeľka Zemková. Nikto nevie, kam jej veličenstvo po odchode z funkcie zapadlo, tak úžasne bola kvalitná a pre RTVS spolu so slovenskou žurnalistikou významná. Takže – rozdeliť a bez zaváhania. A opäť nechať úspech či neúspech STV a SRO na dôveryhodnosť, ktorú im prisúdi divák či poslucháč. Vždy v nej súťažili a vždy v nej bol rozhlas napred.

Stačilo politrukov

Len už nie do ich vedení žiadneho politruka, to je cesta do pekla! Žiadne manželky niekoho a slúžiacich niekomu! Verejnoprávny rozhlas i televízia totiž nepatria ani liberálom, ani progresívcom, ani zabudnutým revolucionárom či reinkarnovaným boľševikom, ani mimovládkam, americkým nadáciám a ani slovenským kolaborantom.

Patria občanom Slovenskej republiky.

Desivá nočná mora dievčat (a chlapcov) z mainstreamu
Vždy som žasol nad tým, čo dokážu zo seba vysúkať. A často aj o sebe. Najnovšie však verejne oznámili, že ich duševné zdravie je nielenže vážne podlomené, ale vyžaduje si naozaj akútnu opateru zo strany odborníkov. Ľudia, trpiaci nejakými... Čítať ďalej
29 | 12 | 2023 | LIH

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik