Laššáková ironicky: FICO JE STRAŠNÝ DRŽGROŠ! Demonštrantov ani len vodou nepokropil! (VIDEO)
31 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

V ďalšom dieli seriálu Odborníci, magické myslenie a viera v lídrov sa Judita Laššáková venovala nevyčerpateľnej studnici inšpirácie – Danielovi „Frodovi“ Lipšicovi. Tentokrát jej šlo o jeho mediálne manipulácie. Počas tri a pol roka vlády matovičovo-hegerovsko-sulíkovsko-remišovskej chunty aj so spriaznenými médiami oklamali a klamú verejnosť aj v tom, ktorý ústavný činiteľ je koho nominantom.

Vo videu na YouTube právnička ako príklad uvádza Lipšicovho predchodcu na ÚŠP. Hoci bol Kováčik bezúhonný, musel z postu rezignovať, aby naň mohol vďaka podvodu nastúpiť  človek „s krvavými pneumatikami“. Človek, ktorý z postov ministra, demonštrantov niekoľkokrát kropil vodnými delami, kým Ficovi ministri si to nedovolia. Laššáková tiež hovorí, že Lipšic z ÚŠP urobil doslova mučiaci nástroj chunty. Lenže pomery sa zmenili a tí, ktorí písali pravidlá, proti nim teraz ženú do ulíc.

Kováčik ako príklad

„Ak bol predsedom vlády v roku 2004 Mikuláš Dzurinda a špeciálnym prokurátorom sa v tom roku stal JUDr. Dušan Kováčik, tak Kováčik nemohol byť nominantom Fica, ak ten bol v opozícií. Takýto konštrukt spletie dokopy iba ten, kto vníma médiami šírené klamstvá ako pravdy a neoveruje si,“uvažuje Laššáková. O tomto prístupe hovorí, ako o hrubom zneužívaní dôvery ľudí.

Na ovplyvňovanie verejnej mienky Slovákov USA vynakladajú astronomické sumy
Súčasná vládna garnitúra sa už pred voľbami prezentovala úmyslom nedotovať mimovládne organizácie, ktoré sú financované zahraničím. Ak si niekto myslí, že ide o všelijaké neziskové organizácie poskytujúce starostlivosť seniorom, terapiu ľuďom s... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Kto bol vtedy ministrom spravodlivosti?

Pripomína tiež, že práve TEN Daniel Lipšic bol v Dzurindovej vláde ministrom spravodlivosti. Dušan Kováčik pritom na čele ÚŠP pôsobil 16 rokov. Rezignoval v roku 2020 s naivnou vierou, že ak im dá to, čo chcú, bude mať pokoj. Omyl – červené denníky spriaznené s Danielom Lipšicom roky masírovali verejnú mienku v zmysle, že od Kováčika je pomaly horší už len Robert Fico. Nuž a parlament po roku 2020 mohol na čelo ÚŠP dosadiť vôbec nie bezúhonného, rovnako nie apolitického Daniela Lipšica.

Čaputová, Lipšic, koláž, zdroj foto: TASR

Nehodu spôsobil. Nestala sa mu

„Kým v osobe Dušana Kováčika sme mali na ÚŠP bezúhonného človeka, po zvolení Daniela Lipšica sme ako spoločnosť na úrad dosadili niekoho s krvavými pneumatikami,“porovnáva právnička, podľa ktorej sme tým svojim spojencom z EÚ dali signál, že ako spoločnosti nám nezáleží na ľudskom živote. Ale toto sme podľa Laššákovej dokazovali počas celého tri a pol roka. O život počas vlády tejto chunty prišlo o život množstvo ľudí, no podľa médií a podľa EK je to v poriadku.

Naozaj je to v poriadku?

Laššáková tiež hovorí o ďalšom fakte, ktorý nie je v poriadku – na rozdiel od Kováčika Daniel Lipšic nemal ani prax prokurátora. Jeho prax pozostávala napríklad z oblievania demonštrantov pri protestoch proti Gorile. To už ale bola prax ministra vnútra vo vláde Ivety Radičovej.

„Pri protestoch proti Ficovi boli demonštrujúci pokropení vodou? Nie, neboli? To preto, lebo na čele vlády je Fico. On je strašný držgroš. Demonštrantov v zime ani len vodou nepokropí,“ironizuje Laššáková a dopĺňa, že Ficove vlády demonštrantov nikdy nepolievali.

„To robili na Slovensku výlučne „demokratické“ vlády,“ dodáva.

ZAJTRA, 30. DECEMBRA, SA USKUTOČNÍ V MARTINE SPOMIENKA NA GENERÁLA LUČANSKÉHO
Ľuboš Blaha, tŕň v oku bývalej opozície, korporátnych médií a našej podarenej pani prezidentky Čaputovej, ku ktorej politickej hodnote sa vyjadril aj vo svojej kancelárii, keď strčil obraz s jej podobizňou do skrine, čím pohoršil všetkých... Čítať ďalej
29 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Čo hovoria dôkazy

„Či sa to niekomu páči, alebo nie, ÚŠP sa od nástupu Daniela Lipšica na jeho čelo stal mučiacim strediskom fašisticko-nacistického režimu hrôzovlády chunty,“ konštatuje Laššáková a na pomoc si ako dôkaz berie rozsudky Európskeho súdu pre ľudské práva, výpovede tých, ktorí hrôzu vo väzbe prežili a ich advokátov. A Lučanský nie je jedinou obeťou. Vo väzbe počas pôsobenia Márie Kolíkovej v kresle ministerstva spravodlivosti zomrelo niekoľko ľudí, Laššáková teda hovorí o jej spoluzodpovednosti za ich smrť. Ľudia síce vo väzbe umierali aj predtým, no nie v takom extrémnom počte.

Vlastná tabletka nechutí

Zmenila sa vláda a tí, ktorí pravidlá nastavovali sa proti nim dnes búria. Organizujú demonštrácie, kde ani nie sto dní po voľbách demonštranti skandovali „Dosť bolo Fica“. Laššáková pritom pripomína, že Ficova vláda nerobí nič iné, len plní predvolebné sľuby. Lenže Fico nie je prezidentka. Tá v kampani sľubovala, že napríklad zmluvu s USA nepodpíše, no urobila presný opak. Preto jej ľudia neveria.

Neveria jej ani jej voliči. Mnohí boli proti zmluve s USA protestovať, no ako parlament, tak vláda a prezidentka sa na vôľu voličov doslova vykašľali a zmluvu odhlasovali a prezidentka ju bleskovo podpísala.

FOTO TASR - Jaroslav Novák | Na snímke ľudia sa účastnia na druhom spoločnom proteste opozície - hnutia Progresívne Slovensko (PS), strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Kresťanskodemokratického hnutia proti rušeniu Úradu Špeciálnej prokuratúry (ÚPŠ) pred Úradom vlády SR v Bratislave 12. decembra 2023.

„A teraz sa očakáva, že Ficova vláda vypočuje demonštrantov. Nie je to ukážka pokrytectva?,“ uzatvára právnička s tým, že rozdiel je v tom, že zrušenie ÚŠP je na prospech nám všetkým.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Na prezidentku padá TVRDÁ kritika! Taký náklad už dlho nedostala
28. decembra prezidentka SR podpísala Zákon o štátnom rozpočte. Mnohým zrejme odľahlo, lebo veď cieľ bol splnený. Lenže Zuzana Čaputová zvažuje, že zákon napadne na Ústavnom súde. Ako jeden z dôvodov uviedla, že v ére, kedy potrebujeme konsolidáciu... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik