Bývalou koalíciou stíhaní právnici Lindtner a Para sa stanú právnymi poradcami Roberta Fica
31 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Od budúceho roku budú David Lindtner a Marek Para pracovať na Úrade vlády ako právny poradcovia slovenského premiéra.

Z mnohých káuz známi právnici David Lintner a Marek Para budú v roku 2024 pracovať pre Úrad vlády ako poradcovia. Lindtner i Para dostanú za úlohu pracovať pre úrad Roberta Fica. Budú s ním riešiť programové vyhlásenia vlády, poskytovať mu analytickú a odbornú činnosť v oblasti trestného a ústavného práva a plniť ďalšie jeho pokyny. Lindtner začal s touto činnosťou už v decembri tohto roka.

Obaja právnici boli stíhaní neprávom 

Marek Lindtner pracuje ako poradca i pre ministra spravodlivosti Borisa Susku. Podieľal sa na príprave nových trestných kódexov. Obaja advokáti budú pracovať i na zrušení Úradu špeciálnej prokuratúry. Obaja boli počas vládnutia Matovičovej i Hegerovej vlády prenasledovaní políciou, ba dokonca uväznení. Stíhanie Lindtnera bolo neskôr Ústavným súdom Slovenskej republiky označené ako porušenie práv.

Poradný zbor premiéra Roberta Fica je vedený členom predsedníctva Smeru Erikom Kaliňákom.

Najvyšší súd SR POTVRDIL ODMIETNUTIE OBŽALOBY podanej na advokáta Mareka Paru
Prípad obvineného advokáta Mareka Paru sa vracia späť do prípravného konania. Najvyšší súd (NS) SR v utorok zamietol sťažnosť prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) o odmietnutí... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik