Aktuálne! V nemocnici evakuovali pre bombovú hrozbu centrálny príjem
30 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Ďalšia bombová hrozba v Prešove. Už druhá tento týždeň. Tentokrát polícia prehľadávala urgentný príjem nemocnice. Jedného muža zadržali.

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) J. A. Reimana v Prešove evakuovali v sobotu centrálny príjem v chirurgickom monobloku. Dôvodom bolo podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jany Ligdayovej podozrenie z nástražného výbušného systému. "Bezpečnostná prehliadka priestoru dopadla s negatívnym výsledkom," uviedla pre TASR Ligdayová.

Muž na centrálnom príjme v chirurgickom monobloku mal údajne použiť slovo “bomba” v pochybnom význame. Informuje o tom TV JOJ. Podľa informácií televízie sa nahnevaný muž mal rozčuľovať pred personálom. Povedať mal pritom: “Keby som tu mal bombu…”. Priestory následne podrobili bezpečnostnej kontrole. Muža zadržali policajti. Poprel, že by bombu spomenul.

Vyjadrenie nemocnice

Ako povedala PR manažérka nemocnice Martina Pavliková, do nemocnice prišiel muž so svojou príbuznou vo veľmi ťažkom zdravotnom stave. "Veľmi ťažko, v emocionálnom vypätí nesie jej stav. V nemocnici sa vyhrážal uložením nástražného výbušného systému. Zdravotná starostlivosť bola jeho príbuznej, ako aj všetkým pacientom poskytnutá tak, ako má," priblížila Pavliková. Ako podotkla, privolaná polícia urobila všetky potrebné úkony a prezrela priestor.

Poskytovanie zdravotnej starostlivosti nebolo podľa Pavlikovej ohrozené. "Momentálne je chod nemocnice bez akýchkoľvek obmedzení," spresnila.

Na prezidentku padá TVRDÁ kritika! Taký náklad už dlho nedostala
28. decembra prezidentka SR podpísala Zákon o štátnom rozpočte. Mnohým zrejme odľahlo, lebo veď cieľ bol splnený. Lenže Zuzana Čaputová zvažuje, že zákon napadne na Ústavnom súde. Ako jeden z dôvodov uviedla, že v ére, kedy potrebujeme konsolidáciu... Čítať ďalej
30 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik