Zmenu zdravotnej poisťovne treba nahlásiť zamestnávateľovi do 8. januára
29 | 12 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Zmenu zdravotnej poisťovne od nového roka treba oznámiť zamestnávateľovi najneskôr do 8. januára 2024. V prípade, že poistenec svoju povinnosť zanedbá, môže mu Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou udeliť pokutu až 331 eur. Pripomenula to štátna Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP).

"Ak má poistenec viacerých zamestnávateľov, je potrebné túto zmenu oznámiť všetkým, rovnako aj svojmu ošetrujúcemu lekárovi. Na rozdiel od minulosti však už poistenci nemusia nahlásiť zmenu bývalej zdravotnej poisťovni, prípadne odovzdať preukaz," priblížila hovorkyňa VšZP Alena Krčová.

Poistenec je tiež povinný oznámiť zdravotnej poisťovni najneskôr do 8. januára kalendárneho roka platiteľa poistného, ak sa zmenil po podaní prihlášky a nie je totožný s platiteľom, ktorého uviedol na prihláške.

Zdravotná poisťovňa tiež pripomenula, že ak je poistenec samoplatcom, respektíve samostatne zárobkovo činnou osobou a poistné platí trvalým príkazom, nemal by zabudnúť na zmenu IBAN-u novej zdravotnej poisťovne. Odporúča skontrolovať aj výšku platieb.

Primitívna podlosť sabotérov
Tri slová v titulku. Primitívi, podliaci a sabotéri. Mocibažní skrachovanci, v parlamentných voľbách ohrdnutí nositelia svetlých zajtrajškov. Vyradení zo systému moci občanmi, v každých voľbách všade inde, okrem diktátorských enkláv, zvrchovanými... Čítať ďalej
21 | 12 | 2023 | LIH

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate