Rekonštruovať sa bude aj v rezorte dopravy
29 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Veľké investície sa chystajú aj do rezortu dopravy. Minister Jozef Ráž ml. (Smer-SSD) avizuje, že v budúcom roku sa rozbehnú rekonštrukcie mostov, ktoré sú v havarijnom stave a tiež je v pláne obnovenie zvrškov železničných tratí. Tu Ráž hovorí o výhode, keďže pri rekonštrukciách nie je nutná dopadová štúdia, či územné stavebné povolenie.

Viac, ako polovica mostov na Slovensku je v havarijnom stave. Minister dopravy preto hovorí, že do budúceho roka by sa v tejto oblasti malo preinvestovať 40miliónov eur.

„Rozhodli sme sa pripraviť PPP projekt, ktorý by pokryl rekonštrukcie asi 1800 mostov v rámci Slovenska v správe Slovenskej správy ciest,“informuje Ráž vo videu na Facebooku s tým, že projekt je už vo fáze príprav verejného obstarávania konzultanta. Ten má pripraviť PPP projekt z pohľadu finančného modelu. PPP projekt vyhodnotili, ako realizovateľný, viac ukáže realizácia, no v rámci programu obnovy mostov chce ísť ministerstvo podľa Ráža touto cestou.

A. Danko vníma novú vládu pozitívne, rieši podľa neho problémy ľudí
Predseda SNS a podpredseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko vníma novú vládu pozitívne. Kabinet sa podľa neho konečne začal zaoberať vecami, ktoré ľudí čakajú ako nástrahy. Vyhlásil to v rozhovore pre TASR v rámci hodnotenia vlády. Kritizoval... Čítať ďalej
29 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Modernizovať treba aj železničné zvršky na mnohých miestach Slovenska. Tu minister hovorí o výhode v tom, že nebude pri modernizácii v rámci prípravy územné stavebné povolenie, ani EIA (posudzovanie vplyvov na životné prostredie). O dodatočné finančné prostriedky sa ministerstvo mieni uchádzať v rámci programu obnovy a odolnosti. Riaditeľ železníc už dostal pokyn na obstarávanie v objeme minimálne miliardy eur, ktoré by sa malo realizovať do konca marca 2024 s tým, že projekty sú realizovateľné do polovice roka 2026.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik