Putin láme rekordy! A čo naši politici, kde je aspoň 60 percent?
29 | 12 | 2023 I Milan Laca
Väčšina Rusov verí Putinovi

FOM: Putinovi dôveruje 79 % ruských občanov, 80 % jeho aktivity hodnotí pozitívne.

Prieskum

Ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi dôveruje 79 % Rusov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Nadácie verejnej mienky (FOM).

Podľa FOM, 80 % Rusov hodnotí aktivity prezidenta pozitívne.

Aktuálne: Putinov spojenec vypadol z okna na treťom poschodí
Ruské štátne médiá informovali, že zomrel Vladimir Jegorov, člen strany Jednotné Rusko ruského prezidenta Vladimira Putina. 46-ročný muž, otec dvoch detí vypadol z okna na treťom poschodí v Toboľsku. V súvislosti s týmto prípadom súvisí veľa... Čítať ďalej
28 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Ale aj nedôverujú...

Zároveň 12 % Rusov nedôveruje Putinovi.  9 % opýtaných je nespokojných s prezidentovou prácou. Prieskum fondu sa konal  od 22. do 24. decembra. Zapojilo sa doň 1 500 respondentov v 53 zakladajúcich celkoch Ruskej federácia. Je potrebné poznamenať, že štatistická chyba nepresahuje 3,6 %.

Nálada v spločnosti

Podľa Natálie Lindigrinovej, generálnej riaditeľky Inštitútu regionálnych problémov ANO, ruskí obyvatelia nepožadujú politické experimenty, chcú stabilitu a rozvoj. Dodala, že Putinovo rozhodnutie kandidovať na prezidenta podporili ľudia z rôznych oblastí. Putin je dnes podľa Rusov najspoľahlivejším politikom, ktorému verí veľká väčšina.

Lídri strán sú na tom horšie

Respondenti vyjadrili svoj postoj aj k šéfom parlamentných strán. Predsedovi Ústredného výboru Komunistickej strany Ruskej federácie Gennadijovi Zjuganovovi dôveruje 32,6 %,  lídrovi „Spravodlivé Rusko – za pravdu“ Sergejovi Mironovovi - 29,2 %, lídrovi LDPR Leonidovi Sluckému - 16,1 % ,   predsedovi strany Nový ľud Alexejovi Nechajevovi - 8,9 %.

... a čo naši?

Najdôveryhodnejším politikom je predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini. Vyplýva to z exkluzívneho prieskumu, ktorý uskutočnila agentúra SANEP pre televíziu TA3 Najdôveryhodnejším je predseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini. Dôveruje mu 40 percent respondentov. Za lídrom strany Hlas-SD nasleduje premiér Robert Fico, ktorý si získal dôveru 37 percent opýtaných. Trojicu najdôveryhodnejších politikov uzatvára prezidentka Zuzana Čaputová. Hlave štátu dôveruje 29 percent opýtaných. Nasledujú šéf SNS Andrej Danko, ktorému dôveruje 18 percent ľudí, líder KDH Milan Mjerský (17%), predseda Sme rodina Boris Kollár (15%), líder PS Michal Šimečka (14%), šéf SaS Richard Sulík a predseda Republiky Milan Uhrík (zhodne 13%).

... a dno

Dôveryhodnosť s jednociferným výsledkom majú Igor Matovič (9%), Jaroslav Naď (8%). Na úplnom dne hitparády dôveryhodnosti sú ďalší známi lídri svojich strán: Marian Kotleba (4%), Veronika Remišová (3%) a Krisztián Forró (2%).

Delenie Ukrajiny? Orbán to navrhol už dávno!
Bývalý americký spravodajský dôstojník Ritter pomenoval región, ktorý sa plánuje odtrhnúť od Ukrajiny. Scott Ritter: Zakarpatský región sa plánuje odtrhnúť od Ukrajiny. Odtrhnú sa? Zakarpatská oblasť sa plánuje odtrhnúť od Ukrajiny pre... Čítať ďalej
28 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik