PS čaká budúci rok snem, na ktorom si má voliť aj nové vedenie
29 | 12 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Progresívne Slovensko (PS) čaká na jar alebo začiatkom leta snem, voliť by si malo aj nové vedenie. Súčasný predseda PS Michal Šimečka zatiaľ nepovedal, či bude opätovne kandidovať.

V rozhovore pre TASR priblížil, že hnutie si volí vedenie každé dva roky. Aktuálne podľa jeho slov aj vyhodnocujú výsledky parlamentných volieb.

"Ja si dôkladne zhodnocujem, čo sa podarilo, kde sa to ešte dá zlepšiť," povedal Šimečka v súvislosti s vyhodnocovaním volieb. Napriek tomu, že sa PS nepodarilo "zabrániť vláde Roberta Fica" (Smer-SD) a zostaviť alternatívnu vládu, Šimečka vníma výsledky septembrových volieb pozitívne.

Poukázal na počet získaných hlasov. "Je to niečo, na čom môžeme stavať, a je to zároveň obrovský záväzok, aby sme mandát, ktorý nám voliči dali, vykonávali teraz v pozícii najsilnejšej opozičnej strany s čo najväčším nasadením, aby sme zostali verní programu a našim hodnotám," uzavrel.

Priblížil, že snem by sa mohol konať v máji alebo júni. Dodal, že o tom, čo bude po sneme, ešte nezačali v hnutí diskutovať. Nejakú predstavu Šimečka má, no aktuálne podľa neho treba riešiť budúcnosť krajiny. "Budeme riešiť aj stranícke záležitosti, bude na to priestor, ale teraz by som sa naozaj rád sústredil, aj my sa všetci na to, čo Slovensku hrozí, a to je demontáž právneho štátu," podotkol.

Ako bude vyzerať finálna parlamentná 150-tka?
Na posty deviatich štátnych tajomníkov nastúpili deviati poslanci Národnej rady SR, takže bude potrebné doplniť poslaneckú 150-tku. Stane sa tak na najbližšom zasadnutí parlamentu. Prichádzajúce prezidentské voľby, ale zvlášť eurovoľby sľubujú, že... Čítať ďalej
29 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik