MATÚŠ ŠUTAJ EŠTOK KONTRUJE. Policajti, ktorým narástlo perie, sa do svojho teplého hniezdočka nevrátia. Je vyrovnané
29 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Súdy štyroch policajtov, ktorých Matúš Šutaj Eštok odvolal zo služby, vrátili na svoje posty. V ďalších štyroch prípadoch však ich požiadavky boli zamietnuté. Je, takpovediac, vyrovnané. Posledným rozhodnutím sudkyňa Mestského súdu zotrela erudovaného právnika Petra Kubinu.

Minister vnútra odvolal 1. decembra z funkcie zástupcu šéfa inšpekcie Juraj Svítka. Prevelil ho do Bánoviec nad Bebravou. I napriek tomu, že má status oznamovateľa protispoločenskej činnosti. Jeho právnik Kubina sa z toho dôvodu odvolal na súd a vyžiadal si neodkladné opatrenie.

Sudkyňa Mestského súdu jeho návrh však zamietla. Zdôvodnila to tým, že „nie je daná právomoc civilného súdu na takéto nariadenie.“ Právnik prevelených policajtov najprv podal dovolanie proti personálnemu rozkazu. Sudkyňa skutočnosť, že sa obrátil na civilný súd označuje za „obchádzanie súčasne platných právnych predpisov na úseku verejnej správy.“

Sudkyňa je ďalšou osobou, ktorá dala pomyselnú facku arogantným hodnostárom polície.

Juraj Svítok s advokátom Kubinom sa domnieval, že prekabátia vyššiu inštanciu obchádzaním súčasne platných právnych predpisov na úseku verejnej správy. Sudkyňa sa však oklamať nedala a na záver si neodpustila aj sarkastickú poznámku, keď ku kauze dodala: „Súd už len poznamenáva, že pod návrhom na neodkladné opatrenia je ako navrhovateľ uvedená iná osoba – a to Pavol Ďurka, a dátum navrhovateľa je v ňom iný, než je uvedený v následnej advokátovi udelenej plnej moci,“ píše sa v jej zdôvodnení.  

Eštok je spokojný

"Ďalšie rozhodnutie súdu opätovne potvrdilo, že sme konali správne, keď som odvolal z funkcie zástupcu šéfa inšpekcie Juraja Svítka napriek tomu, že mal štatút oznamovateľa protispoločenskej činnosti", napísal na sociálnej sieti minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.

4:4 pre ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka! Kubina sa môže hanbiť v kúte
Keď minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD) stiahol mimo služby policajtov z bandy Čurillovcov, ktorí mali štatút chránených oznamovateľov protispoločenskej činnosti, vyvolal doslova ošiaľ mainstreamu a ich obdivovateľov, ktorí boli až... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik