Charkov a Ľvov boli zasiahnuté ruskými útokmi: Starostovia hlásia masívne výbuchy
29 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Ruské útoky zasiahli v piatok (29. 12.) ráno severovýchodné ukrajinské mesto Charkov, ako aj Ľvov na západe krajiny. Informovali o tom starostovia oboch miest, píše tlačová agentúra AFP.

„V meste bolo počuť najmenej šesť výbuchov,“ uviedol starosta Charkova Ihor Terechov v príspevku na platforme Telegram. Útok označil ako „masívny raketový útok“.

Zároveň starosta Ľvova Andrij Sadovyj hlásil, že má „informácie o dvoch úderoch v meste“. Podľa príspevku gubernátora Ľvovskej oblasti Maxyma Kozyckého na Telegrame útočili ruské drony a protivzdušná obrana mesta bola aktívna.

Zatiaľ neboli hlásené v týchto mestách žiadne obete.

Najnovšie útoky nasledujú deň po tom, čo sa prezident Volodymyr Zelenskyj poďakoval Spojeným štátom za uvoľnenie posledného balíka zbraní, dostupného pre Ukrajinu na základe existujúceho povolenia v USA.

Ľavicový nemecký politik bráni migrantov, ktorí vykrádajú supermarkety: „Berú si len to, na čo majú právo!“
Ľavicový nemecký poslanec bráni migrantov, ktorí vykrádajú supermarkety. Zdá sa, že Ferat Koçak toleruje zvyšujúci sa počet krádeží migrantov v nemeckých supermarketoch. Niet sa čomu čudovať. Sú to občania, ktorí patria do jeho kultúry a každá... Čítať ďalej
28 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik