Seniorka zomrela po tom, ako ju šokoval účet za vodu!
28 | 12 | 2023 I Tibor Malý

Staršia občianka v Taliansku zomrela na Štedrý deň po tom, ako dostala šokujúci účet za vodu. Spotreba bola nesprávne vypočítaná. O prípade informoval portál Novinky.cz.

88-ročná dôchodkyňa zo severotalianskej obce Camporosso zomrela po hospitalizácii po tom, čo ju šokovali extrémne vysoké nedoplatky za vodu. Vodárenská spoločnosť nesprávne vypočítala spotrebu a klientka mala v skutočnosti platiť podstatne menej.

Podľa novín Il Giornale bola faktúra za obdobie od augusta do októbra tohto roka vystavená na sumu 15 339 eur (viac ako 377 tisíc korún), ale staršia žena mala zaplatiť iba 55 eur (1 353 korún). Polovica nesprávne vypočítaných nedoplatkov bola automaticky odpočítaná z bankového účtu klientky, na čo mala spoločnosť oprávnenie od zákazníka.

Faktúra ženu rozrušila natoľko, že skončila v nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti. Deti potom vysvetlili svojej matke, že to bola chyba. Pacientka sa však z náhleho incidentu nikdy nezotavila a zomrela o dva týždne neskôr, na Štedrý deň.

Podľa miestnych médií bol pravdepodobnou príčinou tragickej chyby chybný merač alebo nesprávny údaj. Vodárenská spoločnosť sa rodine ospravedlnila a odpočítanú sumu previedla späť na účet klientky.

Rodina zosnulej údajne zatiaľ neuvažuje o právnych krokoch. Vyzýva však na dôkladné vyšetrenie tejto záležitosti. "Sme vo veľkom šoku, bolesť je dôležitejšia ako všetko ostatné," povedal syn staršej ženy.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik