Minister školstva sa stretol s rodičmi zosnulého žiaka z Parchovian
28 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD) sa stretol s rodičmi tragicky zosnulého Romana z Parchovian. V osobnom rozhovore si vypočul, čo sa stalo. Odpovedal aj na konkrétne otázky rodičov, čo môže ako minister školstva urobiť.

TASR o tom informoval odbor komunikácie rezortu školstva.

"Počas stretnutia sme diskutovali o tom, v akom stave je v súčasnosti problematika duševného zdravia mladých ľudí, a zhodli sme sa, že je dôležité, aby odkaz tragédie mladého Romana nezostal nepovšimnutý," povedal Drucker. Rozprávali sa tiež o dôležitosti prevencie, kľúčovej úlohe školských psychológov, vhodných spôsoboch odstraňovania šikany či edukácii pedagógov.

V tragickom prípade žiak deviateho ročníka základnej školy 20. novembra počas prestávky vyšiel na strechu školy a pri páde utrpel zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahol. Otec sa pre médiá vyjadril, že jeho syn mal byť šikanovaný. Polícia vedie vyšetrovanie pre trestný čin usmrtenia.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik