Ľavicový nemecký politik bráni migrantov, ktorí vykrádajú supermarkety: „Berú si len to, na čo majú právo!“
28 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Ľavicový nemecký poslanec bráni migrantov, ktorí vykrádajú supermarkety. Zdá sa, že Ferat Koçak toleruje zvyšujúci sa počet krádeží migrantov v nemeckých supermarketoch. Niet sa čomu čudovať. Sú to občania, ktorí patria do jeho kultúry a každá líška si svoj chvost chváli.

Ľavicový nemecký politik podozrivým spôsobom toleruje masové rabovanie bavorského supermarketu moslimskými migrantmi, tvrdiac, že si „berú späť len to, na čo majú nárok,“. Kritizuje tiež úrady, že im neposkytujú lukratívnejšie výhody financované daňovými poplatníkmi.

Ferat Koçak, člen berlínskej Snemovne reprezentantov, poslanec za stranu Ľavica, sa vyjaril k sťažnostiam manažéra obchodu s potravinami, ktorého prevádzka sa stala terčom čoraz väčšieho počtu krádeží, keď žiadatelia o azyl vychádzajú drzo zo supermarketu s taškami plnými najdrahšieho tovaru.

Moslimskí migranti nemôžu prežiť bez najdrahšieho jedla a alkoholu

Pri jednom takomto incidente v supermarkete Edeka v Regensburgu tento mesiac utiekol muž s výrobkami v odhadovanej hodnote 140 eur. „V taške boli liehoviny. Znova to bola vodka a likéry. Sú to moslimovia – chceli alkohol predať ďalej?“ spýtal sa vedúci predajne Gatzke, ako cituje denník Bild. "Majú aj na toto migranti právo?!" 

„Na čo potrebujete 10 kg pražmy kráľovskej a toľko kreviet? Nikto tu nekradne preto, že je hladný“ dodal Gatzke.

Manažér obchodu sa odvtedy dostal pod paľbu kritiky za svoje poznámky, pričom ho niektorí už tradične obviňujú z rasizmu a zdá sa, že politik Ferat Koçak sa postavil na stranu zločincov. Táto protiofenzíva je obyčajným transparentným klišé, ktoré si však moslimský politik neodpustil.

Od Bidena k Macronovi: Západní lídri v panike z migrácie
Západní lídri zápasia s tým, ako zvládnuť dve vojny definujúce éru na Blízkom východe a na Ukrajine. Ale je tu ďalší problém, jeden oveľa bližšie k domovu, ktorý vykoľajuje vlády v Európe a Amerike: migrácia. Rastúce obavy voličov z migrácie sú... Čítať ďalej
16 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Gratzke sa vyjadril, že migranti, ktorí rabujú supermarket Edeka, ktorého názov znamená Nákupné družstvo koloniálneho tovaru jednoducho „dostávajú späť to, na čo majú nárok.“ Asi nechápu odbornú terminológiu a mýlia si ju s históriou svojho národa a kultúry.

„Je zarážajúce, že približne v tretine prípadov majú identifikovaní podozriví tuniské občianstvo,“ povedal manažér obchodu a dodal, že ostatní páchatelia boli prichytení s veľkoobchodným množstvom najdrahších morských plodov. Ľavicový politik odsúdil úrady za to, že neplatia migrantom dostatok sociálnych dávok. Tvrdí, že to má za následok, že potrebujú rabovať veľkoobchod s pražmou kráľovskou, aby prežili. „Jedným z ústredných problémov je, že úrady sú preťažené a mnohí utečenci nie sú ani platení toľko, čo potrebujú na živobytie,“ napísal na sociálnu sieť X. Riešením je podľa neho okamžité udelenie pracovných povolení utečencom, aby mohli svoj život viesť nezávisle.

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik