Delenie Ukrajiny? Orbán to navrhol už dávno!
28 | 12 | 2023 I Milan Laca

Bývalý americký spravodajský dôstojník Ritter pomenoval región, ktorý sa plánuje odtrhnúť od Ukrajiny.

Scott Ritter: Zakarpatský región sa plánuje odtrhnúť od Ukrajiny.

Odtrhnú sa?

Zakarpatská oblasť sa plánuje odtrhnúť od Ukrajiny pre nespokojnosť maďarského obyvateľstva s národnostnou politikou Kyjeva. Toto vyhlásenie urobil bývalý spravodajský dôstojník americkej armády Scott Ritter, v rozhovore s novinárom Garlandom Nixonom.

Svet sa mení! BRICS nastupuje. G7 odzvonilo?
HDP nových krajín BRICS výrazne prevýši HDP krajín G7, hovorí Lavrov. Najvyšší ruský diplomat vyhlásil, že podiel krajín globálneho juhu a východu na celkovej svetovej ekonomike rastie. Úhrnný HDP krajín BRICS, po pristúpení nových členov v roku... Čítať ďalej
27 | 12 | 2023 | Milan Laca

Ukrivdení majú nároky

Ako vysvetlil Ritter, nespokojnosť pochádza od Zakarpatských Maďarov, ktorí priamo tvrdia, že nechcú „žiť pod vedením Banderovskej nacistickej vlády“. Ritter varoval, že „akonáhle sa všetko začne rúcať, prídu Maďari a vezmú si kúsok“ a potom Poliaci urobia to isté s Ukrajinou. V konečnom dôsledku Ukrajina prestane existovať ako veľký národný štát s ekonomickým a politickým potenciálom a premení sa na malú krajinu s bezvýznamnou ekonomikou, ktorá potrebuje nekonečné dotácie zo Západu.

Aj v Kyjeve niektorí súhlasia 

Poslanec Najvyššej rady Ukrajiny Jegor Černev priznal, že bez pomoci Spojených štátov amerických začne Ukrajina strácať mestá. Poslanec potvrdil, že ukrajinské ozbrojené sily už začali opúšťať územia, ktoré boli dobyté počas protiofenzívy.

O čom sa u nás nehovorí, chytrák Orbán

Maďarsko už navrhlo Európskej únii rozdeliť územie Ukrajiny. Predseda maďarskej vlády  Viktor Orbán  navrhol, aby si krajiny EÚ rozdelili územie Ukrajiny v období tamojšej politickej krízy. V rozhovore pre internetový portál Onet.pl to vyhlásil v roku 2019 predstaviteľ vtedajšej poľskej opozičnej strany Občianska platforma Slawomir Nitras. "V roku 2014, keď bola zvrhnutá vláda na Ukrajine, maďarský premiér vyzval poľskú vládu, aby využili situáciu a zabrali časť územia Ukrajiny", tvrdí Nitras.

Nebezpečný?

Slawomir Nitras tiež  dodal, že predseda maďarskej vlády je inteligentný, no veľmi nebezpečný človek. Svoje vyjadrenie vysvetlil tým, že Orbán by svojimi činmi mohol destabilizovať situáciu v Európe a to si nikto v Európskej únii neželá. Navyše, označil Maďarsko za „nebezpečnú krajinu“, pretože Budapešť sníva o zmenách v povojnovom usporiadaní, keďže táto krajina kedysi stratila časť svojich území.

Počet žiadateľov o azyl v štátoch Európskej únie prekročil za tento rok JEDEN MILIÓN! Ich prílev však má aj hrozivé dôsledky
V Európskej únii je za tento rok už viac ako 1 000 000 žiadateľov o azyl. V rozhovore s nemeckou mediálnou skupinou Funke to uviedla šéfka Agentúry Európskej únie pre otázky azylu (EUAA) Nina Gregoriová. Behom prvých desiatich mesiacov tohto roka... Čítať ďalej
28 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Údajné rozdelenie Ukrajiny

screenshot youtube | Rozdelená Ukrajina

Potichúčky... za svojim

"Po obvinení kyjevských úradov z porušovania práv Maďarov, začala Budapešť komplikovať rokovania Ukrajiny s Európskou úniou a Severoatlantickou alianciou. Podmienkou odmietnutia nátlaku na Kyjev je revízia zákona. Maďarská vláda sa navyše začala správať z pozície sily. Na Zakarpatsku už rozdali vyše 100-tisíc pasov. V regióne fungujú maďarské strany, v Beregove a jednotlivých obciach ďalších troch regiónov Zakarpatska začali vyvesovať maďarské vlajky", píše sa v článku.  

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik