Ruský prezident? Putin, alebo niekto iný?
27 | 12 | 2023 I Milan Laca

29 kandidátov na prezidenta Ruska. Voľby v roku 2024.

Ústredná volebná komisia prijala oficiálne dokumenty.

Títo boli prví 

Medzi prvými kandidátmi na prezidentské voľby boli traja. Do súboja vstúpili Vladimir Putin, Leonid Sluckyj a Nikolaj Charitonov.

Už ich je 29!

Ako informovala predsedníčka Ústrednej volebnej komisie Ella Pamfilovová, oficiálne zaregistrovali 29 potenciálnych kandidátov na funkciu prezidenta Ruska. Kandidáti, nominovaní stranou musia do 27. decembra predložiť ÚVK balík dokumentov. Ako prvý to urobil nominant Vladimir Putin. Doklady predložil 18. decembra. Po ňom nasledovala Jekaterina Duncovová, ale Ústredná volebná komisia ju odmietla zaregistrovať, s odvolaním sa na veľký počet pochybení. Podala sťažnosť aj na Najvyšší súd, ten bude rozhodovať, či bude môcť kandidovať. 

Nostradamovo proroctvo pre rok 2024: DRŽTE SI KLOBÚKY, PÔJDEME Z KOPCA! (VIDEO)
Držte si klobúky, vážení, pôjdeme z kopca! Asi tak by sa dalo charakterizovať Nostradamovo proroctvo pre budúci rok. Európe to hrozí doslova, pretože podľa tohto astrológa práve náš kontinent čaká v roku 2024 úpadok a s ním spojené veľké ekonomické... Čítať ďalej
26 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Čo hovorí "vyššia moc"?

V roku 2024 Putin „odstúpi pokojne a bez akéhokoľvek rozruchu“. Slávna Vanga predpovedala Rusku ambiciózneho lídra, ktorého cieľom bude úplné prerozdelenie svetového poriadku. Ďalší tvrdili, že v roku 2024 sa Putin pod tlakom verejnej mienky vzdá moci

Ambiciózny vodca je Putin?

Napríklad  Vanga varovala pred ambicióznym vodcom, ktorého cieľom by bolo úplné prerozdelenie svetového poriadku. Niektorí jej vykladači  veria, že na budúci rok bude krajinu viesť nový líder a Rusko sa rozdelí na niekoľko subjektov. Moskva prestane byť centrom moci a stratí štatút hlavného mesta. Jej miesto zaujme iné mesto, ležiace v európskej časti krajiny. Teraz nemá výraznú politickú váhu, ale v blízkej budúcnosti sa všetko zmení. Ural a Sibír vyhlásia nezávislosť. Tento scenár je však skôr minulosťou ako budúcnosťou. Ural sa pokúsil odtrhnúť už v 90. rokoch a ani lídri iných regiónov sa nebránili tomu, aby sa vydali na vlastnú púť.

Putinov koniec? 

Teraz je úplne iná doba. Tí, ktorí sa na situáciu pozerajú reálnejšie, predpokladajú, že o rozpade sa nehovorí. Putina nahradí človek, ktorý plne zdieľa jeho názory a ciele. A nebudú žiadne voľby! Moc jednoducho prejde z jednej ruky do druhej, ako sa to stalo už za Jeľcina. Vanga nevyslovila meno nového vládcu, hoci ho vedela, ale údajne jej vyššie sily zakázali prezradiť toto tajomstvo. Nástupca bude pokračovať v posilňovaní štátu a dosiahne významné úspechy. Krajina sa opäť stane veľkou.

Alebo to bude inak?

Existuje aj tretia strana, ktorá verí, že samotný Putin je ambicióznym vodcom, ktorý zostane pri moci ešte minimálne jedno funkčné obdobie. Tento názor zdieľa väčšina vykladačov Vanginho proroctva. Podľa ich názoru, Putin už dokázal vrátiť krajine bývalý politický vplyv na medzinárodnej scéne. Vanga zároveň nepochybovala o tom, že Rusko dosiahne všetky svoje ciele a na mnoho rokov zaujme vedúce postavenie na geopolitickej mape sveta.

Putin zostane pri moci

Iránsky jasnovidec varoval, že Rusko vstupuje do ťažkých časov. V roku 2024 by mali očakávať vážne zmeny vo vedení krajiny. Politická nestabilita bude trvať dva roky, po ktorých krajina zmobilizuje vnútorné zdroje a vymaní sa z krízy. Stane sa jedným z lídrov na európskom kontinente. Putin zároveň zostane pri moci a stane sa majákom pre nové transformácie.

Čo si myslia athonitskí mnísi?

Mnísi gréckej ortodoxnej svätyne nemajú jednotný názor na Putinove aktivity a jeho budúci osud. Niektorí veria, že ruský vodca je poháňaný vlastnými záujmami a imperiálnymi ambíciami, ktoré sa prejavujú v zaberaní území susedných štátov. Podľa ich názoru, sa bude musieť zodpovedať za svoje činy pred Bohom. Iní veria, že Putin je pod ochranou Vyššej moci, vďaka čomu povedie svojich poddaných do svetlej budúcnosti.

Cyklický charakter príchodu nového lídra

Svoj názor na budúcnosť Ruska mal aj slávny ruský sociológ Leonid Sedov. Starostlivo analyzoval cykly historického vývoja krajiny a dospel k záveru, že každých 17 rokov sa objaví nový vodca. Ak sa budeme riadiť touto teóriou, v roku 2019 mala Putina nahradiť iná osoba. Sedov, ktorý zomrel v roku 2018, to predvídal. Cyklus sa, podľa neho, vďaka vláde Dmitrija Medvedeva posunul o 4 roky dopredu, takže posledná etapa Putinovej kariéry spadá práve do roku 2024.

Odíde pokojne...

Podľa analytika, Putin odstúpi pokojne a bez rozruchu. Ďalší cyklus bude znamenať triumf demokracie. V Rusku už nebude autoritatívny vládca, všetky dôležité rozhodnutia bude prijímať parlament. A v roku 2024 sa Putin pod tlakom verejnej mienky vzdá moci.

... a čo tvrdil Žirinovskij?

Bývalý vodca ruských liberálov Vladimir Žirinovskij predpovedal, že ak Putina znova nezvolia, nástupcom sa stane jeden z významných súčasných politikov: Volodin, Djumin, Medvedev, Mišustin, Lavrov, Naryškin či Šojgu.

Nemecko-ruský jasnovidec o budúcnosti. Čo sa stane?
„Ľuďom sa bude najlepšie žiť v Rusku“. Predpovede Wolfa Messinga na rok 2023, ktoré sa už začali napĺňať. Splnené proroctvá Počas účinkovania na javisku v berlínskom divadle Messing hovoril o začiatku druhej svetovej vojny. Zároveň padlo... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!