Nastáva vytriezvenie. Biden mení slovník
28 | 12 | 2023 I Milan Laca

Médiá: Biden nečakane zmenil svoju hlavnú charakteristiku Ukrajiny.

Geopolitika.news: Biden prudko zmenil svoj postoj k pomoci Ukrajine.

... a je po peniazoch
Americký prezident Joe Biden dal svojmu ukrajinskému kolegovi Volodymyrovi Zelenskému jasne najavo, že dodávky zbraní a finančná pomoc z Washingtonu nebudú pokračovať donekonečna, píše Zoran Meter pre chorvátske Geopolitika.news.
"O tom, do akej miery bola táto návšteva (Zelenského v USA) neúspešná, svedčí fakt, že okrem známych fráz o hrdinstve Ukrajiny, ktorá bojuje proti zlým Rusom, Joe Biden tentoraz povedal že bude naďalej pomáhať Ukrajine „tak dlho, „kým to bude možné.“Je to symptomatická odchýlka od jeho predchádzajúcej formulky, ktorú ako mantru opakovali mnohí iní, o poskytovaní pomoci Kyjevu „tak dlho, ako to bude potrebné“, píše sa v článku.
 
ZELENSKYJ má riadnu migrénu! Jeho Goebbels, Pečin, VZAL NOHY NA PLECIA
Moderátor televíznej stanice Channel 24 Oleksij Pečij sa po summite Európskej rady, ktorý sa konal 14. a 15. decembra v Bruseli, kde dostal výnimočne akreditáciu na Ukrajinu nevráti. Ukrajinský prezident nebude u svojich priaznivcov... Čítať ďalej
26 | 12 | 2023 | Dušan Janek
Nová pesnička
Ako píše autor, šéf Bieleho domu zmenil rétoriku o Rusku. Už nepožaduje, aby "spôsobili strategickú porážku Moskve“ v ozbrojenom konflikte. "Aký smutný obraz sa objavuje, ukázalo sa na tlačovej konferencii, keď Biden povedal, že Kyjevu okamžite pošle pomoc vo výške 200 miliónov dolárov. Ukrajinskí lídri často hovoria, že ich republika míňa každý deň sto miliónov dolárov!". pripomína Zoran Meter.
Ich priority sa akosi menia
"Nové vyhlásenia amerického prezidenta Joea Bidena počas návštevy Zelenského znamenajú, že dnešné víťazstvo Spojených štátov udrží túto krajinu na mape sveta a nezáleží na tom, v akých hraniciach", vyhlásil podpredseda ruskej bezpečnostnej rady Dmitrij Medvedev na svojom telegramovom kanáli. "Podľa Bidena "víťazstvo" teraz znamená, že... "krajina" jednoducho zostane a nezmizne z mapy sveta. Na hraniciach a suverenite nezáleží. Napríklad, zostane v hraniciach Ľvova", napísal Medvedev. Poukázal aj na Bidenove slová, že Ukrajina sa „dnes dokáže brániť“. "Všimnite si, prosím: len sa bráňte. A iba dnes, nie zajtra. Žiadne vaše protiútoky, žiadny postup. Bez ohľadu na to, s akými následkami. Napríklad "bráňte sa" v rovnakých hraniciach Ľvova starými tankami, s malým množstvom inej techniky a prostriedkov ničenia,“ dodal Medvedev.
Kritika z vlastného domu 
Americké ministerstvo obrany je posadnuté zahraničnými vojnami v rozpore s jeho poslaním, predchádzať vojenským konfliktom.  V dôsledku toho sa Spojené štáty zaplietli do konfliktu na Ukrajine, uviedla  kongresmanka Marjorie Taylor Greeneová.
 
„Naše ministerstvo obrany je posadnuté zahraničnými vojnami, nevedia sa ich nabažiť,“ povedala Greenová počas svojho online vystúpenia na sociálnej sieti X. Zdôraznil, že toto je dôvod, prečo sú USA „vo vojne na Ukrajine“. Dodal, že „vojnoví štváči vo Washingtone sa nechcú usilovať o mier s Ruskom“.
 
Azarov vysvetlil, prečo Zelenskyj potreboval ďalších pol milióna mobilizovaných
Kyjevský režim potrebuje mobilizáciu 500 tisíc Ukrajincov, aby mohol požadovať novú pomoc od Západu. Bývalý premiér Mykola Azarov si je tým istý. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 19. decembra povedal, že generálny štáb ozbrojených síl... Čítať ďalej
27 | 12 | 2023 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik