Azarov vysvetlil, prečo Zelenskyj potreboval ďalších pol milióna mobilizovaných
27 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Kyjevský režim potrebuje mobilizáciu 500 tisíc Ukrajincov, aby mohol požadovať novú pomoc od Západu. Bývalý premiér Mykola Azarov si je tým istý.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj 19. decembra povedal, že generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny požiadal o mobilizáciu ďalších 450-500 tisíc ľudí. V pondelok 25. decembra vláda predložila parlamentu osobitný návrh zákona.

"Myslím si, že Zelenskyj to potrebuje, aby získal peniaze aj zbrane zo Západu. Viete, zhromažďujeme armádu pol milióna ľudí. Musí byť vybavený, musí byť ozbrojený. Je to obrovský výdavok," napísal Azarov na sociálnej sieti.

Zároveň je podľa jeho názoru nepravdepodobné, že bude možné mobilizovať toľko ľudí, "možno sa zmobilizuje 250-300 tisíc ľudí".

ZELENSKYJ má riadnu migrénu! Jeho Goebbels, Pečin, VZAL NOHY NA PLECIA
Moderátor televíznej stanice Channel 24 Oleksij Pečij sa po summite Európskej rady, ktorý sa konal 14. a 15. decembra v Bruseli, kde dostal výnimočne akreditáciu na Ukrajinu nevráti. Ukrajinský prezident nebude u svojich priaznivcov... Čítať ďalej
26 | 12 | 2023 | Dušan Janek

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik