UKRAJINSKÉ LETECTVO ZASIAHLO RUSKÚ LOĎ NOVOČERKASSK
26 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Podľa ruského ministerstva obrany poničilo ukrajinské letectvo v noci na dnes veľkú výsadkovú loď Novočerkassk kotviacu v krymskom meste Feodosija. Ukrajinskí predstavitelia už predtým tvrdili, že loď bola ukrajinskými silami zničená.

„Pri odrážaní útokov ukrajinských ozbrojených síl dnes v noci na základňu vo Feodosiji bola poškodená veľká výsadková loď Novočekassk,“ uviedlo ruské ministerstvo obrany. Už predtým veliteľ ukrajinského letectva Mykola Oleščuk napísal, že má flotila v Rusku straty.

„Ruské úrady vyzývajú obyvateľov Feodiseja, aby na sieťach nepublikovali fotografie prístavu. Veľký požiar bol lokalizovaný, keď utíchli explózie. Obyvatelia žijúci pri prístave budú evakuovaní,“ podotkol k situácii Michael Romancov, sociálny analytik pracujúci na sieťach.

Ruské námorníctvo presunulo časť svojej čiernomorskej flotily zo Sevastopolu do Feodosije a Novorosijsku. Ani jeden z týchto prístavov nie je pre námornú prístavov úplne vhodný, ale tento čin je vyhodnotený ako strategické východisko. Čiernomorská flotila má možnosť jej pohybu z Čierneho do Stredozemného mora a je dávnou strategickou prioritou Ruska, kvôli ktorej vznikali vojnové strety už v 19. storočí.

Priznal to už aj Pavel: Vojna na Ukrajine sa v roku 2024 ZMENÍ V PUTINOV PROSPECH!
Český prezident Petr Pavel očakáva v budúcom roku „významný vývoj“ v prospech Ruska! Podľa neho to bude rozsiahla invázia Moskvy na Ukrajinu – a to nebude pre Kyjev vôbec priaznivé, informuje POLITICO. V rozhovore pre český internetový... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik