Ó, mládež naša, progresívna! Kam kráčaš s pupákmi na nose?
26 | 12 | 2023 I Mária Škultétyová

Akou cestou si sa vybrala, keď hanobíš svojich učiteľov? Keď jahňa vie viac ako skúsená ovca. Keď iný ako progresívny názor treba umlčať. Na kopytách roznosiť jeho autora. Lebo kto nejde s nami, je proti nám. Časy Hviezdoslava, ktorý v tebe, mládež, videl pokladníka jari, tie časy sú dávno preč. Iná je doba, iní sme my, čo sme ju stvorili, hovorí Hlas ľudu Hlavného denníka - Mária Škultétyová.

Rastieš ako drevo v háji

Vyrastáš bez bázne a hany. Bez bohabojnosti, bez úcty k rodičom, svojim učiteľom. Rastieš bez poznania minulosti. Bez lásky k národu, z ktorého si vzišla. Vyrastáš bez lásky  k zemi, kde si sa narodila. Cudzie ti je milšie ako svoje. Pamätaj, že mrcha je to vtáča, čo si do vlastného hniezda špiní. Mrcha  skutok, keď v mene svojej pravdy zabíjame pravdu skutočnú.

„Vráťme sa k úsmevu, priatelia,“ túto peknú myšlienku nám v adventnom čase ponúkol pedagóg, filozof a učiteľ Oliver Bakoš

Aj by sme sa.  Aj ja by som sa rada vrátila. Ale pri počúvaní správ a komentárov mi úsmev už na krajíčku zamrzol. Usmievajte sa, keď namiesto slov pokoja a lásky televízne dvadsaťštvorky  vysielajú nenávisť. Nenávisť voči Ficovi ako vianočné posolstvo.

Lebo ten zlosyn si dovolil piaty raz vyhrať voľby. Dovolil si stať sa štvrtý raz premiérom. A netají sa tým, že chce vyhrať aj budúce voľby. Fico nie je len politik, on je rodený štátnik. Preto ho treba zničiť. Poslať do basy, aj keď nie je začo. Veď niečo sa už nájde. Opozícia  nastraží uši, ktoré počujú všetko. Chytá sa každej slamky. Aj Ficovho výroku,  že ten študent, čo si dovoľuje na dekana Burdu, má pupáky na nose. A keby len to.

Fico kritizuje aj denník N

Kritizuje ho zato, že  zverejnil rozhovor s týmto absolútne nepodstatným študentom práva. So študentom  bez akýchkoľvek znalostí práva a životných skúseností, len aby mohol  spochybniť postoje vzdelaného vysokoškolského pedagóga so širokou publikačnou činnosťou a významnou vysokoškolskou funkciou. To všetko sa deje len preto,  lebo pedagóg má iný názor na zrušenie špeciálnej prokuratúry, ako si želá denník N. „Ak má študent s pubertálnymi vyrážkami na nose prednosť pred dekanom právnickej fakulty a má určovať, čo je pravda a čo nie, Boh ochraňuj túto krajinu!“ hovorí Fico.

Fico k praktikám denníka N: Ako študent práva som bol tiež múdry ako gate Šalamúna
PROTISLOVENSKÝ DENNÍK N ŤAHÁ SLOVENSKO DO PEKLA NEÚCTY K VZDELANIU A PROFESIONÁLNEJ KARIÉRE! Protislovenský denník N v utorok zverejnil rozhovor s nejakým študentom Právnickej fakulty v Bratislave s nadpisom: „Vyjadrenia dekana Burdu k špeciálnej... Čítať ďalej
20 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Kopú ako zdochýnajúce kone

Za tieto slová vrhnú sa naňho mimovládky a študenti. Žiadajú ospravedlnenie, lebo to je šikana mladého človeka. Aj akademická obec a politici kopú do premiéra. Prvá si kopne surová a cynická Kolíková s Hlinom a s nimi všetci porazení a frustrovaní.

Ale že ten chalan si dovoľuje diktovať svojim učiteľom, čo majú a ako majú učiť, tak to už je dobre.  Lebo progresívna mládež je múdra, vie, čo sa patrí, ona  môže všetko. Čo po  tom, že výsledky o vzdelanostnej úrovni hovoria niečo iné?!

Lenže  Hviezdoslav ako bojovník za veci národné mal  vo svojom odkaze mládeži inú predstavu o jej úlohe, keď hovorí:

Ó, mládež naša, tys’ držiteľkou rána,
vladárkou mája tys’, jara pokladníkom,
šafárom šťastlivým; k tebe obraciam sa
zo smutnej zápače, od ďalekých honov,
mrázkom už striebrených — volám: Vezmi kľúče,
odomkni raj nám zavretý!

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vráťme sa k úsmevu, priatelia!
K neodolateľnému čaru Vianoc patrí i to, že akosi zákonite dospejú do momentu, keď sú neodkladné. Nikomu tento názor nijako nevnucujem, no pripadá mi nanajvýš zvláštne, že ak počas roka vyvolávajú iba akúsi tajomnú spomienku, napokon doslova... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik