ČIERNE NA BIELOM: V dôveryhodnosti predbehli Šimečku aj Danko s Borisom Kollárom!
26 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Napriek opozičným protestom  sa hlas ľudu prekričať nedá. Prieskum agentúry SANEP má jasného víťaza a tým je súčasná koalícia.

Najdôveryhodnejším politikom je opäť Pellegrini, koalícia by získala ústavnú väčšinu  

Web televízie TA3 informoval, že najdôveryhodnejším politikom je podľa aktuálneho decembrového prieskumu agentúry SANEP, ktorý sa uskutočnil v dňoch 13 až 19.decembra na vzorke 1578 respondentov starších ako 18 rokov,     predseda Hlasu Peter Pellegrini. Voľby by vyhrala strana Smer. Koalícia na čele so stranou Roberta Fica (Smer) by získala ústavnú väčšinu. 

Do parlamentu by sa dostalo 6 politických strán

Do parlamentu by sa dostal Smer na čele s 24,5 percentami, na druhom mieste hnutie Progresívne Slovensko (PS) zo ziskom 17,9 percent a tretia by bola strana Hlas, ktorú by volilo 16, 3 percentá voličov. To sú volebné preferencie, ktoré SANEP nameral v druhej polovici decembri. Do parlamentu by sa podľa výsledkov prieskumu dostali aj KDH (7 %), SaS (6,1%) a SNS (5,7 %)

EŠTEŽE TO PELLEGRINI ZASTAVIL!
Tí, čo hodiny nepretržite rečnili, si koledovali o problém! Nekonečné obštrukcie v podobe hodiny čítaných príspevkov do parlamentnej rozpravy o rozpočte na rok 2024 v NR SR stopol predseda parlamentu. A dobre urobil. Ani pán Galko, ani pán Grendel... Čítať ďalej
26 | 12 | 2023 | Eka Balaskova

Prepadák pre matovičovcov

Do parlamentu by sa nedostalo hnutie Republika (4,6 %), ani trojkoalícia Igora Matoviča (bývalé OĽANO)by neprekročila sedempercentnú hranicu potrebnú na postup do Národnej rady SR. "Päť percent by nedosiahli strany Aliancia-Szövetség, Demokrati a ani hnutie Sme rodina," informovala televízia s tým, že Smer by v parlamente získala 48 kresiel a PS 35 mandátov. Hlas by v NR SR zastupovalo 32 poslancov, SaS 11, KDH 13 a SNS takisto 11. "V Národnej rade by tak súčasná koalícia mala zastúpených až 91 poslancov, čím by získala ústavnú väčšinu," upresnil web ta3.

A čo slovenskí politici?

Líderskú pozíciu si opäť obhájil  Peter Pellegrini. Predsedovi Hlasu a šéfovi NR SR dôveruje až 40 percent respondentov. Na druhom mieste skončil predseda vlády Robert Fico (Smer), ktorému dôveruje  37 percent opýtaných. Zuzana Čaputová uzatvára prvú trojku najdôveryhodnejších politikov so ziskom 29 percent. 

Šimečku predbehli i Andrej Danko a Boris Kollár

Nasledujú šéf SNS Andrej Danko, ktorému dôveruje 18 percent ľudí, predseda KDH Milan Majerský (17%), predseda Sme rodina Boris Kollár (15%), líder PS Michal Šimečka (14%), predseda SaS Richard Sulík a predseda Republiky Milan Uhrík (zhodne 13%).

Kto skončil na dne?

Jednociferné čísla v dôveryhodnosti či skôr lepšie povedané v absolútnej nedôveryhodnosti patria Igorovi  Matovičovi (9%), Jaroslavovi  Naďovi  (8%), Mariánovi Kotlebovi (4%), Veronike Remišovej ( 3%) a Krisztiánovi Forróvi (2%).

VYFARBILI SA! TAKTO PS praje k Vianociam Slovákom... (VIDEO)
Nevyhrali sme ...tak Vám prajeme všetko najhoršie a trpte! Tak, ako všetci politici popriali národu na Vianoce pokoj, pohodu, vzájomnú úctu, tak si prianie neodpustili ani predstavitelia Progresívneho Slovenska. Toho Progresívneho Slovenska, ktoré... Čítať ďalej
26 | 12 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik