AUTÁ zhabané opitým lotyšským vodičom pôjdu na Ukrajinu
27 | 12 | 2023 I Dušan Janek

Lotyšsko darovalo Ukrajine 271 automobilov, ktoré boli zhabané lotyšským vodičom, prichyteným pri jazde pod vplyvom alkoholu.

Saima – lotyšský parlament vyhlásil, že od 16. februára budú všetky vozidlá, ktoré sa zhabú vodičom jazdiacim pod vplyvom alkoholu poslané na Ukrajinu, kde ich bude môcť využiť tamojšia armáda.

Odkedy zákon vošiel v platnosť, lotyšská vláda schválila niekoľko relevantných rozhodnutí, pričom do polovice decembra bolo Ukrajine odovzdaných približne 271 skonfiškovaných vozidiel v celkovej hodnote 903 453 EUR.

Ďalších 34 vozidiel v hodnote 161 800 eur bude prevezených na Ukrajinu v najbližšom čase. Tieto vozidlá boli tiež skonfiškované vodičom jazdiacim pod vplyvom alkoholu.

Dostať autá na Ukrajinu je úlohou dobrovoľníkov patriacich do tzv. Twitter Convoy. Iniciatívu vedie Reinis Poznaks, ktorý dohliadal na dodávku viac ako 1 100 vozidiel na Ukrajinu, ako oznámila agentúra err.tv.

Estónci budú loviť ukrajinských utečencov na front!
Estónsko je pripravené vrátiť utečencov na Ukrajinu za účelom mobilizácie. Estónsky minister vnútra Läänemets súhlasil s vydávaním tečencov, schopných na vojenskú službu na Ukrajinu. Pochytáme ich! Estónsko je pripravené vyhľadať a vydať... Čítať ďalej
25 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik