Premiér Fico: "Od väzby ma delil milimeter..."
25 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

Moderátorka XTV Alex Mynářová hovorila s predsedom vlády SR Robertom Ficom (Smer-SSD) o aktuálnej situácii v slovenskej politike, spojencoch v Českej republike, návšteve západných krajín, politickom prenasledovaní minulým režimom, zavedení trestného zákona, zrušení špeciálnej prokuratúry a protivládnych protestoch progresívno-liberálnych voličov.

Vzhľadom na krátky čas formovania jeho vlády, keď získala dôveru v parlamente, si Robert Fico myslí, že za taký krátky čas dosiahli veľa. "Dohodli sme sa na zásadných veciach fungovania vládnej koalície, na štátnom rozpočte, prijali sme zákony na pomoc ľuďom s hypotekárnymi úvermi, dohodli sme sa, že plný trinásty dôchodok bude vyplatený budúci rok. Dokonca sme sa dohodli na zásadnej reforme trestného práva." – konštatuje Robert Fico, ktorý tiež plánuje vytvoriť nové ministerstvo cestovného ruchu a športu.

"Navonok to môže vyzerať, že robíme veľa, ale na Slovensku existuje taký princíp, že nezáleží na tom, či máte čiapku alebo nie, musíte dostať facku, pretože tak to je. Keď pracujeme rýchlo, je to zlé, keď pracujeme pomaly, je to zlé. Pracujeme presne podľa nastaveného plánu a musím poďakovať mojim koaličným partnerom za túto spoluprácu." – dodáva Robert Fico.

"Ale chcel by som povedať vážnu vec, nepoznám žiadneho iného premiéra alebo opozičného politika, ktorý by bol štyrikrát obvinený za tri roky. Bol som obvinený štyrikrát. A v jednom momente som bol asi milimeter od vyšetrovacej väzby. Boli to falošné obvinenia z politickej práce. Na Slovensku je možné nariadiť trestné stíhanie. To, čo sa na Slovensku deje už tri a pol roka, je niečo, z čoho by sa mala poučiť celá Európa." – pokračuje Robert Fico.

• Je premiérom štvrtýkrát, voľby vyhral piatykrát, aké ťažké boli povolebné rokovania?

• Je možné na Slovensku nariadiť trestné stíhanie?

• Ak by Peter Pellegrini kandidoval na prezidenta, podporil by ho?

• Môže sa stať, že vládna koalícia bude mať dvoch prezidentských kandidátov?

• Ako vníma skutočnosť, že mu po víťazstve vo voľbách nikto z českých ústavných činiteľov nepoďakoval?

• A čo hovorí na súčasné protivládne protesty na Slovensku?

Pozrite si video a zistite:

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik