Pavol Gašpar: V novembri 2020 sme otcovi napísali list k Vianociam
25 | 12 | 2023 I Gabriela Fedičová

VIANOCE ZA MREŽAMI, píše Pavol Gašpor, štátny tajomník ministerstva spravodlivosti na sociálnej sieti.

V novembri 2020 sme otcovi napísali list k Vianociam, vnučka mu nakreslila obrázok, poslali sme ho o mesiac skôr, aby sa stihol doručiť.

Bol vtedy už skoro mesiac nezákonne vo väzbe, do ktorej ho dostali Čurillovci s Lipšicom. Remišová škrtala pexeso a Matovič s Mikulcom sa vyškierali.

Zakázali mu telefonovať s rodinou, zakázali mu návštevy. Keď sa pýtal “prečo?”, odpovedali, “lebo môžeme”. List, ani obrázok od vnučky mu do Vianoc neprišiel.

Čo však doručiť stihli, bola pohľadnica od iného väzňa. Prišla presne 24.12.2020. Ako sme neskôr zistili, písali ju Čurillovci. Bolo v nej napísané, aby sa obesil.

Od tohto momentu som chodil ako advokát, každé Vianoce za svojimi klientami do väzby.

Tieto vianoce neboli iné. Ako štátny tajomník som navštívil dve väznice, kde som poprial pokojnú službu príslušníkom ZVJS, ktorí dohliadali na bezpečnosť aj počas Štedrého večera.

Nevynechal som ani odsúdených, ktorím som zaželal viac správnych rozhodnutí, aby tie ďaľšie Vianoce mohli tráviť s rodinou.

Foto: Facebook: Pavol Gašpar

Foto: Facebook: Pavol Gašpar

Vážení naši čitatelia!

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik