VYŠETROVANIE POKRAČUJE! Otázniky súvisiace so smrťou generála Lučanského sa budú musieť objasniť
26 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Smrť Milana Lučanského aj po troch rokoch stále vyvoláva otázniky. V Martine sa chystá pietna spomienka pri jeho hrobe. A polícia sa bude opäť zaoberať okolnosťami smrti bývalého policajného prezidenta.

Tajomné odkazy po Lučanského smrti

Keď začiatkom novembra parlamentný branno-bezpečnostný výbor verejne vypočúval kandidáta na šéfa Úradu inšpekčnej služby Branislava Zuriana, ten vyjadril presvedčenie, že generál Lučanský bol napadnutý, hoci oficiálna verzia je iná. Po Lučanského smrti si aj sám Zurian za stieračom auta našiel odkaz, že ho "Milan čaká".

Aj preto predseda vlády Robert Fico po návšteve väzenskej nemocnice v Trenčíne 11.decembra povedal: „Musíme sa pozrieť spätne aj na smrť generála Lučanského, ktorá je stále spojená s obrovskými záhadami,“ píše portál Pluska. 

Udieral generál sám seba zozadu do hlavy?

Ako uvádza Zurian:“ Vzhľadom na utŕžené zranenia na temene hlavy som presvedčený, že tam k fyzickému útoku došlo. Ak vyšetrovanie ukáže, že sa sám udieral zozadu do hlavy, budem to rešpektovať.“ 

Väzeniu Lučanského predchádzali spory s Mikulcom a Matovičom

Pluska pripomína, že po parlamentných voľbách vo februári 2020 sa dostal Lučanský do verejných sporov s vtedajším ministrom vnútra Romanom Mikulcom, ale aj s premiérom Igorom Matovičom, ktorý ho dokonca pre veľkonočné kontroly na hraniciach okresov, ktoré nariadila vláda, obvinil zo sabotáže. Preto Lučanský požiadal sám o odchod z funkcie. Na jeho miesto prišiel dočasne Peter Kovařík.

Akcia Judáš

Začiatkom decembra 2020 Národná kriminálna agentúra rozbehla akciu Judáš. V rámci akcie NAKA obvinila ľudí, Lučanský bol v tom čase v Chorvátsku, no sám sa dobrovoľne vrátil na Slovensko. Odmietol, že by bral úplatky. „Môžem s určitosťou povedať, že som od Františka Böhma a Norberta Paksiho nezobral žiadny úplatok,“ povedal a žiadal o otvorenú konfrontáciu.

Bývalý policajt a príslušník SIS Böhm totiž tvrdil, že Lučanskému vyplácal mesačne 30-tisíc eur, aby sa polícia nevenovala niektorým kauzám. 

Vo väznici v Prešove ho vraj dobili  

Špecializovaný trestný súd poslal 6. decembra 2020 bývalého policajného prezidenta do väzby, previezli ho do väznice v Prešove. Z väzenia prenikli na verejnosť informácie, že sa mu vo väzbe niečo stalo. Vraj ho vo väzení dobili.

Podľa vtedajšej ministerky spravodlivosti  Kolíkovej to nebola pravda, Lučanský sa vraj potkol a zranil si oko. „Podľa jeho vlastného príbehu spadol neopatrne na kovovú posteľ,“ vyjadrila sa Kolíková.

Screenshot z Youtube | Mária Kolíková

Aj v Ružomberku údajne nešikovne spadol

Vo vojenskej nemocnici v Ružomberku Lučanský podstúpil operáciu oka, odtiaľ ho odviezli do väzenskej nemocnice v Trenčíne. Neskôr vyšlo najavo, že vraj v Ružomberku spadol a zranil sa na temene hlavy. Údajne  si odmietal sadnúť do kolieskového vozíka, keď však eskorta trvala na tom, že musí, tak sa hodil dozadu, vozík sa prevrátil a Lučanský si udrel hlavu.

Obesil sa na teplákovej bunde

29. decembra 2020 podvečer Lučanský podľa oficiálnych informácií spáchal samovraždu. Vo vážnom stave ho z väznice previezli do prešovskej nemocnice. Záchranári ho síce oživili, no na druhý deň v nemocnici zomrel.

Hanebné správanie Mikulca a Kolíkovej

Minister vnútra Mikulec odmietol vyvesiť pred policajným prezídiom čiernu vlajku, objavila sa až v deň pohrebu. Verejnosť však zapaľovala sviečky nielen pred samotným prezídiom, ale aj pred  policajnými stanicami po celom Slovensku. Kolíková odmietla zodpovednosť za jeho smrť. Generála Lučanského pochovali 8. januára 2021 v Štrbe, rodina ho neskôr nechala spopolniť a pochovala ho v Martine.

Existencia rôznych teórii je dôvodom, prečo sa vyšetrovanie opäť  obnovuje

Okolnosti zranení a neskôr aj smrť generála Lučanského vyvolávajú celý rad pochybností, hoci prípad bol oficiálne uzavretý ako samovražda. Rodina Lučanského to však odmieta. Najväčší otáznik stále visí nad správaním príslušníkov ZVJS v Prešove. A práve to, či nepochybili, bude predmetom skúmania.

Opäť OTVORILI vyšetrovanie LUČANSKÉHO SMRTI!
Vyšetrovanie smrti bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského opäť otvorili, príčinu smrti však riešiť nebudú. Platí záver vyšetrovania, ktoré cudzie zavinenie vylúčilo. Predmetom preskúmania je otázka, či príslušníci Zboru väzenskej a... Čítať ďalej
06 | 11 | 2023 | Diana Zaťková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik