Nechutné a škandalózne! Progresívna ideológia už zasahuje aj do najkrajších sviatkov v roku
25 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Nechutné a škandalózne! Progresívna ideológia už zasahuje aj do najkrajších sviatkov v roku. Najnovšie pobúrili progresívci  taliansku verejnosť zobrazením Ježiška, ktorý nemá matku a otca, ale dve matky.

Kňaz tvrdí, že všetko je v súlade s postojom pápeža

Betlehem, v ktorom má Jezuliatko namiesto tradičnej rodiny , matky Márie a otca Jozefa dve matky. Čo na to poviete? Taliani sú zobrazením scény narodenia Pána pobúrení, no kňaz Vitaliano Della Sala vraví, že je to v súlade s postojom pápeža Františka, píše portál Reuters.

Rodiny vraj už nie sú len tradičné 

Nahnevaní takýmto znevážením Vianoc sú v Taliansku katolíci a takisto aj konzervatívni politici. Kňaz Vitaliano Della Sala obhajoval v Kostole svätých Petra a Pavla v dedine Capocastello di Mercogliano, ktorá leží východne od Neapola, takéto zobrazenie narodenia Ježiša slovami :„Touto scénou som chcel ukázať, že rodiny už nie sú len tie tradičné.“

Kňaz je známy sympatiami k LGBT komunite

„V našich farnostiach vidíme čoraz viac detí z nových typov rodín, ktoré existujú a sú súčasťou našej spoločnosti, deti odlúčených a rozvedených ľudí, homosexuálnych párov, slobodných ľudí, mladých matiek,“ vraví Vitaliano Della Sala. Tento kňaz je v Taliansku známy svojimi sympatiami k LGBT komunite. Do kariet mu pritom hrá postoj pápeža Františka, ktorý povolil kňazom požehnávať páry rovnakého pohlavia.

Podľa senátora ide o urážku Svätej rodiny 

Agentúra Reuters uvádza , že senátor Senátor Maurizio Gasparri zo spoluvládnucej strany Forza Italia  sa k celému prípadu vyjadril, že LGBT jasle „urážajú všetkých, ktorí mali vždy úctu a oddanosť Svätej rodine“.

Petícia proti progresívnemu Betlehemu

Skupina Pro-Vita & Famiglia (Za život a rodinu) už podľa Reuters spustila aj internetovú petíciu a žiada biskupa, aby zasiahol. O petícii sa vyjadrujú ako o nebezpečnej, hanebnej a rúhavej. Uvádzajú, že Betlehem je v rozpore s učením cirkvi o rodine a legitimizuje rodičovstvo a náhradné materstvo osôb rovnakého pohlavia. Petíciu už podpísalo viac ako 21-tisíc ľudí.

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik