Michal Čajkovský: NAJLEPŠIE MESTO NA SVETE JE MOSKVA! (FOTOGALÉRIA)
26 | 12 | 2023 I Eka Balaskova

Hokejový obranca Michal Čajkovský je jeden z tých, ktorí nepodľahli politickému tlaku a neopustili ruskú KHL. Hrá za Spartak Moskva a pre klub je výraznou oporou. Čajkovský si svoje pôsobisko, kde hrá osem rokov nevie vynachváliť, vidí tu niekoľko výhod. Navyše ani na financie si rozhodne nemôže sťažovať. Po zápase s Minskom do ulíc vyrazil obranca vo veľmi zaujímavom kostýme. Či mu pasuje, môžete zistiť v našej galérii.

 

Pekná bilancia

Portál hetrik.sk informuje, že v aktuálnej sezóne nastúpil do 42 zápasov, v ktorých nazbieral 27 bodov. Hokejový portál dokonca hovorí, že medzi obrancami je druhým najlepším strelcom v KHL. O tom, že je skutočne vyťaženým hráčom hovorí aj čas, ktorý strávi na ľade. V zápase jeho klubu s Dinamom Minsk hral takmer 19 minút.

V Rusku sa mu hrá výborne

Čajkovský si pôsobenie v Rusku, kde je s ním aj manželka Michaela (sestra Adama Ružičku, slovenského hokejového útočníka, pozn. red.), pochvaľuje. Jednak preto, že Slováci a Rusi sú si blízki mentalitou, ale aj preto, že za osem rokov, čo v Moskve pôsobí, tam má množstvo priateľov.

„Pre mňa a moju rodinu je Moskva najlepším mestom na svete. Tu máme všetko čo chceme a navyše je tu veľa tímov, s ktorými je možné hrať a nemusí sa teda nikam cestovať. Vždy sa môžeš vrátiť domov k rodine po zápase. V mladosti som hrával v Amerike, navštívil rôzne mestá, býval som vo Washingtone, Ottawe, v Los Angeles som strávil dva mesiace, dobre poznám aj Calgary. Ale to nie je Moskva, nedá sa porovnať s inými mestami,“ doplnil Čajkovský.

Ono sa to aj oplatí

Vrcholový šport je aj veľmi dobre finančne hodnotený a aj v KHL dobrí hokejisti zarábajú závratné sumy. Michal Čajkovský za sezónu 2022-23 zarobil 37 miliónov rubľov / 401-tisíc eur (Sibir Novosibirsk). Pre porovnanie, jeho kolega Tomáš Jurčo, ktorý hrá za klub Kun-Lun Red Star si tiež nemôže sťažovať – v sezóne 2022-23 zarobil 140-tisíc eur, informuje Pluska na svojej športovej stránke.

Instagram / Spartak Moskva
Instagram / Spartak Moskva
Instagram / Michal Čajkovský
Instagram / Michal Čajkovský
Instagram / Spartak Moskva
 
Po zápase s Minskom

Dobrý, vydarený zápas treba osláviť! Urobil tak aj Michal Čajkovský a do ulíc Moskvy vyrazil zaujímavo nahodený.

 

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Angelina Jolie na rovinu: Dokonca aj v OSN SRAVODLIVOSŤ PLATÍ LEN PRE NIEKTORÝCH!
Angelina Jolie je nielen známou hollywoodskou herečkou a nositeľkou Oscara, ale takisto sa angažuje aj v humanitárnych projektoch na celom svete. Aj ona si už začína uvedomovať realitu takzvaného dvojakého metra, informuje turecký portál... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik