Ľudia majú veľké srdcia. Dokazuje to aj zbierka pre pozostalých obetí z Česka
26 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

15.decembra došlo v Klánovickom lese k dvojnásobnej vražde. Obeťou šialeného strelca sa stal mladý otec a jeho dvojmesačná dcérka. V takýchto chvíľach ľudia vždy ukážu súdržnosť a ochotu pomôcť. Dôkazom je aj verejná zbierka na pomoc pozostalým.

Zbierka pre obete šialenca

Šialený vrah navždy zmenil ich životy. Mnoho ľudí chce aspoň finančne pomôcť pozostalým, ktorí stratili svojich blízkych v Klánovickom lese.

V Česku vznikla zbierka na pomoc rodinám obetí streľby v Klánoviciach a v Prahe. Financie z verejnej zbierky majú byť použité na terapie, ale aj na bežné potreby rodín, informuje český portál Novinky.cz.

Ľudia stále posielajú peniaze

Zbierku na platforme Znesnáze21 organizuje Lucie Matternová. „Ako komunita a priatelia rodiny z Klánovíc chceme vyjadriť solidaritu s rodinou, ktorá prišla o otca a malú dcérku,“ píše sa v popise zbierky, ktorej cieľová čiastka je 512-tisíc českých korún (asi 20-tisíc eur). Už krátko po zverejnení sa podarilo vyzbierať stovky tisíc korún a ľudia stále posielajú peniaze.

Paralelná zbierka

Paralelne prebieha aj zbierka, ktorú vyhlásil Nadačný fond Univerzity Karlovej na podporu rodín obetí, pedagógov a študentov zasiahnutých streľbou na Filozofickej fakulte UK. 

V nedeľu popoludní bolo na účte 40 miliónov korún (asi 1,6 milióna eur).

SMRŤ V PUZDRE OD GITARY: Čo hovoria o strelcovi príbuzní a susedia?
Praha je dnes mestom smútku. Po útoku strelca prišlo o život 15 ľudí vrátane páchateľa a minimálne 25 ľudí bolo zranených. Polícia už identifikovala všetky obete. K osobe strelca sa vyjadrili jeho príbuzní a susedia. Vraj to bol tichý chlapec,... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik