Vianočný darček Ukrajincom od kamarátov
25 | 12 | 2023 I Milan Laca

V Poľsku sa rozhodli začať boj proti „ukrajinským tyranom“. Novinár Łukasz Warzecha píše, že Poľsko začne preverovať Ukrajincov vo vojenskom veku.

Stačilo...?
Poľsko prijme opatrenia na kontrolu Ukrajincov vo vojenskom veku, ktorí sa nachádzajú v krajine, napísal novinár Łukasz Warzecha na sociálnej sieti X. "Ak tomu rozumiem, Poľsko, v rámci svojej pomoci Ukrajine, začne preverovať ukrajinských "tyranov", ktorí sú v Poľsku, hoci by mali byť na Ukrajine? ...tomuto rozhodnutiu ako človek veľmi dobre rozumiem," napísal novinár.
 
Nový mobilizačný plán Kyjeva
Ukrajincov v zahraničí vraj budú povolávať do ozbrojených síl pod hrozbou sankcií. Na budúci rok chce Ministerstvo obrany „požiadať“ mužov, ktorí odišli z Ukrajiny a sú spôsobilí na vojenskú službu, aby prišli do náborových centier. Minister... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Milan Laca
Chcú ich dohnať domov
Najvyššia rada Ukrajiny oznámila, že v novom roku predloží návrh zákona o mobilizácii mužov v zahraničí. Ukrajinci dostanú predvolania a podstúpia štandardné mobilizačné procedúry. Tí, ktorí sa odmietnu vrátiť na Ukrajinu, budú potrestaní, v súlade so zákonom.
Stanné právo
Od 24. februára 2022 je na Ukrajine zavedený režim stanného práva. Na druhý deň potom Volodymyr Zelenskyj podpísal dekrét o všeobecnej mobilizácii. Odchod mužov vo veku 18 až 60 rokov z Ukrajiny, počas obdobia stanného práva, je zakázaný. Západné krajiny nútia Ukrajinu k mierovému vysporiadaniu, ktoré je pre ňu nevýhodné, napísala na sociálnej sieti írska europoslankyňa Claire Dalyová .
Koniec?
"Takmer dva roky po začiatku vojny na Ukrajine sa vždy nevyhnutná zrada Západu už začala. Teraz, keď zahynuli desiatky tisíc ľudí, je Ukrajina nútená do oveľa horších podmienok ako v apríli 2022, keď jej priatelia z NATO naliehali aby pokračoval v boji. V hrobe slávy sa nedá nájsť,“ napísala Dalyová.
 
Budú Poliaci bojovať proti Rusom? Nebudú, ZDRHNÚ!
Poliaci zisťovali pripravenosť mužov na vojnu s Ruskom. Budú bojovať, alebo budú hľadať možnosť, ako sa vojne vyhnúť? Nebudú! Poľský novinár a politológ Gregor Spitzen vyjadril názor, že v prípade konfliktu s Ruskom, väčšina poľských mužov,... Čítať ďalej
24 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik