Vianoce trávia politici prevažne tradične, čas venujú blízkym a rodine
24 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Prevažne tradičné sviatky s blízkymi bude tráviť väčšina našich vládnych a parlamentných politických predstaviteľov. Vianoce chcú využiť na chvíľu stíšenia a venovať čas rodine. Na stole im nechýbajú tradičné vianočné pokrmy.

Predseda parlamentu Peter Pellegrini (Hlas-SD) bude tráviť Vianoce s rodičmi tak, ako si ich pamätá od detstva. "Cez Vianoce nejeme žiadne mäso, dodržiavame pôst, v našej kapustnici nie je žiadna klobása ani údenina, len hríby," priblížil. Večera v rodine šéfa parlamentu sa začína krátkou modlitbou, vždy je prestreté o jedného navyše. Nesmie chýba ani šupinka pod obrusom.

Pre premiéra Roberta Fica (Smer-SD) boli vždy Vianoce príležitosťou prečítať si knihy. "Čítam toľko, koľko sa dá. Zvyčajne na Vianoce dostanem kopu kníh, tak sa mám v čom prehrabávať," uviedol s tým, že sa sústreďuje na historické knihy či životopisy. Počas Vianoc využíva voľné obdobie aj na šport. "Nastavím si nejaké plány, ciele a pokúšam sa niekedy aj dvakrát za deň urobiť nejakú športovú aktivitu," skonštatoval. Ak mu to čas dovolí, v období medzi sviatkami by rád absolvoval aj turistiku v horách.

Predseda SNS Andrej Danko bude tráviť tradičné Vianoce s rodinou. Pochválil sa, že jeho mama je dobrá kuchárka a na štedrú večeru sa teší. Priblížil, že ich čakajú tradičné chody, medzi nimi aj oplátky či rožky s makom poliate maslom.

Podpredseda vlády a minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) bude sviatky tráviť s rodinou. "Mám päť detí, budeme v kruhu rodiny a navštívim rodičov," priblížil.

Minister investícií Richard Raši (Hlas-SD) bude Vianoce tráviť doma v Košiciach v kruhu rodiny. "Špecifikom býva to, že na Vianoce mávam dve štedrovečerné večere. Jednu máme doma už okolo 14.00 h a druhú u mojej mamy klasicky večer okolo 18.00 h," priblížil s tým, že menu je štandardné slovenské až na jednu výnimku. "Od mamy som si priniesol zvyk, že mávame aj rybaciu polievku," dodal.

Aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) bude sviatky tráviť s rodinou. "Mám veľké resty voči deťom a priateľke, takže toto budem musieť dohnať a sľúbil som, že dva týždne budem s nimi. Neviem, či sa mi to podarí," skonštatoval.

Vzhľadom na uplynulé hektické obdobie sa na čas s blízkymi teší aj ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS).(tasr)

PSYCHIATRIA pod vedením Matoviča ONEDLHO SKONČÍ! Tomáš Taraba vie, ako na to  
Psychiatria pod vedením Igora Matoviča, ku ktorému sa pridali šimečkovci, sulíkovci a pokryteckí kádeháci dosiahla svoje absurdné dno. Na desiatky hodín zablokované plénum, prejavy trvajúce štyri až sedem hodín, to tu ešte nebolo. To už nie sú... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik