Nepriaznivé počasie a Štedrý deň bez elektrického prúdu
24 | 12 | 2023 I Ivan Mihale

Energetická kalamita na strednom Slovensku sa v uplynulých hodinách pre výdatné sneženie zhoršila, bez elektrickej energie je momentálne približne 18.000 odberných miest.

Najhoršia situácia je naďalej v okresoch Banská Bystrica a Brezno, poruchy sa však počas noci vyskytli aj v ďalších regiónoch. Pre TASR to uviedol hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav Gejdoš.

Prioritne riešia poruchy na vysokom napätí

"Mimo prevádzky je 123 trafostaníc, evidujeme 23 porúch na úrovni vysokého napätia a približne 30 porúch na úrovni nízkeho napätia," priblížil Gejdoš. Ako dodal, do okresov Banská Bystrica a Brezno boli povolaní aj pracovníci z iných regiónov. Prioritne pracujú na poruchách na vysokom napätí, ktoré majú dosah na najväčší počet odberných miest. Lokálne poruchy na úrovni nízkeho napätia opravujú až následne.

Kresťania začínajú v nedeľu sláviť Vianoce
Viac ako dve miliardy kresťanov v rôznych častiach sveta začínajú v nedeľu sláviť Vianoce. V predvečer veľkého sviatku Narodenia Pána (25. 12.), si pripomínajú narodenie Ježiša ako chudobného dieťaťa v Betleheme, jeho vstup do dejín ľudstva,... Čítať ďalej
24 | 12 | 2023 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik