Moskva je najlepšie mesto na svete, vraví Michal Čajkovský
24 | 12 | 2023 I Mária Sliacka

Slovenský hokejový reprezentant Michal Čajkovský pôsobí v KHL už osem rokov. V aktuálnej sezóne hráva za Spartak Moskva. V Rusku sa mu páči, plánuje tam ostať dlhodobo a vraví, že Moskva je najlepším mestom na svete.

V Rusku má viac priateľov ako doma

Pre ruský web championat.ru.sa Čajkovský vyjadril, že do Ruska prišiel pred ôsmimi rokmi a veľmi sa mu tam páči. „Mám tu veľa veľmi dobrých priateľov, možno dokonca viac ako doma,“ priznáva 31-ročný obranca Spartaku Moskva.

Slovensko a Rusko sú si podobné z hľadiska mentality  

Podľa športovca sú  si Slovensko a Rusko veľmi podobné z hľadiska mentality. „Žijú tu rovnakí ľudia, vedie sa tu rovnaký život. Mojej rodine sa tu veľmi páči a rovnako tak aj mne v Spartaku. Chcel by som tu zostať dlhodobo,“ uviedol.

Moskva je najlepším mestom na svete

„Pre mňa a moju rodinu je Moskva najlepším mestom na svete. Tu máme všetko čo chceme a navyše je tu veľa tímov, s ktorými je možné hrať a nemusí sa teda nikam cestovať. Vždy sa môžeš vrátiť domov k rodine po zápase. V mladosti som hrával v Amerike, navštívil rôzne mestá, býval som vo Washingtone, Ottawe, v Los Angeles som strávil dva mesiace, dobre poznám aj Calgary. Ale to nie je Moskva, nedá sa porovnať s inými mestami,“ dodal na záver.  

Aj generálny prokurátor praje pokojné Vianoce. A k tomu ešte čosi navyše (VIDEO)
Vianociam sa aj vďaka Narodeniu Spasiteľa hovorí aj sviatky pokoja a lásky. No hlavne rodiny. A tak aj naši politici odložia ostré slová, či rázne gestá a nahradia ich aj voči svojim najbližším, ale aj voči sledovateľom na sociálnych sieťach... Čítať ďalej
24 | 12 | 2023 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik