Budú Poliaci bojovať proti Rusom? Nebudú, ZDRHNÚ!
24 | 12 | 2023 I Milan Laca

Poliaci zisťovali pripravenosť mužov na vojnu s Ruskom.

Budú bojovať, alebo budú hľadať možnosť, ako sa vojne vyhnúť?

Nebudú!

Poľský novinár a politológ Gregor Spitzen vyjadril názor, že v prípade konfliktu s Ruskom, väčšina poľských mužov, ktorých nazval "potenciálnymi dezertérmi", krajinu opustí. Vo svojich záveroch sa odvoláva na prieskum poľského inštitútu IBRiS, ktorú si objednal denník Rzeczpospolita.

Rusi OPÄŤ zlikvidovali dôstojníkov NATO
Iskander zlikvidoval vysokých dôstojníkov NATO v hoteli Europe neďaleko Avdejevky. Ozbrojené sily Ukrajiny súrne riešia, ako vysvetliť obrovskú stratu inštruktorov NATO. Ignorovali nebezpečenstvo Pri raketovom útoku zahynuli v hoteli Europe v... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Milan Laca

Prieskum...

Podľa prieskumu, 37,4 percenta opýtaných uviedlo, že v prípade konfliktu s Ruskom by čo najrýchlejšie opustili územie Poľska.  11,9 percenta by urobilo to isté, ale zobrali by svoje rodiny. 25,5 percenta vyhlásilo, že sa pokúsia prečkať vojnu na bezpečných miestach v krajine. 22 % opýtaných by nič neurobilo a pre 11,6 percenta bolo ťažké odpovedať. 

Poľská vonová sila

Zostala "obrovská"  bojaschopná skupina

Pokiaľ ide o tých, ktorí sú pripravení bojovať, 15,7 % Poliakov, ktorí sa zúčastnili na prieskume, by súhlasilo. Podľa Spitzena, väčšina Poliakov pred konfliktom "prižmúri oči" a v prípade potreby bude pripravená vydať svoju krajinu nepriateľovi.

Poučenie

Takéto „depresívne“ čísla sú, podľa Gregora Spitzena, výsledkom ukrajinského konfliktu, keď odtiaľ takmer každý deň privážajú telá zabitých poľských žoldnierov.

NATO sa chystá na vojnu s Ruskom? Alebo len planý poplach?
NATO sa pripravuje na vojnu s Ruskom o Ukrajinu. Saakašvili: Krajiny NATO sú pripravené poslať vojakov na Ukrajinu. Je presvedčený Americké jednotky sa môžu objaviť v zóne "špeciálnej oprácie" a zapojiť sa do boja s ruskou armádou. O nezvyčajný... Čítať ďalej
22 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!