Vyhrážal sa, že ZOPAKUJE ÚTOK Z PRAHY! Žilinskí policajti ho zadržali
23 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Žilinskí policajti v sobotu zadržali muža, ktorý mal šíriť poplašnú správu, že zopakuje štvrtkový (21. 12.) útok z Prahy. Na tiesňovej linke 155 oznámil, že "urobí to, čo sa stalo v Prahe". TASR o tom informovala žilinská krajská policajná hovorkyňa Zuzana Šefčíková.

"Po prijatí oznámenia sme okamžite začali preverovanie, výsledkom ktorého bolo zadržanie podozrivej osoby," uviedla hovorkyňa. Muža podľa nej zadržali v mestskej časti Žiliny, v Žilinskej Lehote.

Policajná hovorkyňa dodala, že 64-ročného muža si prevzal vyšetrovateľ okresného riaditeľstva v Žiline. Ten vo veci začal trestné stíhanie pre šírenie poplašnej správy. "Na prípade, ktorý si vyžaduje maximálne sústredenie a dôkladné vyšetrovanie, intenzívne pracujeme," ubezpečila Šefčíková.

Bližšie informácie polícia poskytne, keď to dovolí procesná situácia.

SMRŤ V PUZDRE OD GITARY: Čo hovoria o strelcovi príbuzní a susedia?
Praha je dnes mestom smútku. Po útoku strelca prišlo o život 15 ľudí vrátane páchateľa a minimálne 25 ľudí bolo zranených. Polícia už identifikovala všetky obete. K osobe strelca sa vyjadrili jeho príbuzní a susedia. Vraj to bol tichý chlapec,... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Mária Sliacka

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik