Vo väčšine SR treba počítať so snehom, v Bratislave platí 2. stupeň výstrahy
23 | 12 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Na väčšine Slovenska treba v sobotu počítať so snežením. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal výstrahy prvého aj druhého stupňa. Informuje o tom na webe.

V Bratislave platí do 19.00 h výstraha druhého stupňa pred snehom. Podľa SHMÚ tam môže napadnúť až 15 centimetrov snehu. Prvostupňová výstraha platí v zvyšku Bratislavského kraja a tiež v celom Trenčianskom, Trnavskom a Nitrianskom kraji. Rovnako vo väčšine Žilinského aj v okresoch Poprad a Rožňava.

Meteorológovia varujú aj pred vetrom na horách, a to vo väčšine Žilinského kraja a v okresoch Poprad, Brezno a Banská Bystrica.

Vydané sú tiež hydrologické výstrahy. Druhostupňová výstraha pred povodňou platí v okresoch Nové Zámky, Zlaté Moravce, Topoľčany, Partizánske, Bánovce nad Bebravou, Prievidza, Levice, Žarnovica, Turčianske Teplice, Žiar nad Hronom, Veľký Krtíš, Zvolen, Detva, Krupina a Lučenec. Prvostupňová výstraha je vydaná pre okresy Skalica, Senica, Bratislava, Dunajská Streda, Komárno, Nové Zámky, Nitra, Banská Bystrica, Brezno, Poltár, Michalovce a Trebišov.

PRIPRAVTE SA: Viaceré domácnosti budú počas Vianoc BEZ PRÚDU! Vieme KDE
Viaceré domácnosti na strednom Slovensku budú počas Štedrého dňa bez elektrického prúdu. Dôvodom je pretrvávajúce nepriaznivé počasie, ktoré komplikuje opravy porúch. Pre TASR to uviedol hovorca Stredoslovenskej distribučnej (SSD) Miroslav... Čítať ďalej
23 | 12 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik